avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in caz de divort

Buna ziua
As avea o intrebare pentru specialisti: daca in timpul casatoriei am iniintat o firma in calitate de asociat unic cu un capital social de 200 lei, in care am avut si calitate de administrator - firma functioneaza de pste 10 ani - in caz de divort prin partaj, sotul are dreptul la 50% din partile sociale ale firmei? Stiu ca prin succesiune, ii revine cota parte din fima. Dar nu stiu daca acest lucru este valabil si in caz de divort.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: clid , utilizator 09:14, 19 August 2012
Nu,de vreme ce nu a contribuit cu nimic la functionarea firmei.
Multumesc. In aceasta afirmatie ne bazam pe L31, sau pe Codul familiei?
Partile sociale si dividendele sunt comune si se impart, ii veti da o sulta sotului. Fiind vorba de un bun comun, utilizat pentru a constitui aport la societate, valoarea actualizata a acestei sume este supusa impartelii fiind fara relevanta munca depusa de sot in cadrul societatii.
Codul familiei e abrogat, actiunea se va intemeia pe codul civil si pe L31/90 fiind vb de o societate comerciala- patrimoniu, drepturile asociatilor ( depinde de fiecare cum va pune problema)
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj cu averea inregistrata pe persoana juridica mmireille mmireille Am divortat de curand. Eu si fostul sot am pus bazele unei afaceri in timpul casatoriei, afacere infiintata acum 18 ani. Majoritatea bunurilor sunt pe firma. ... (vezi toată discuția)
Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara. soțul dorește sa infiiinteze o firma srl doar pe ... anca.filipoi@yahoo.com anca.filipoi@yahoo.com Buna seara. Soțul dorește sa infiiinteze o firma srl doar pe numele lui dar banii pt a infiinta aceasta firma sunt dintr-un împrumut făcut doar pe numele ... (vezi toată discuția)