avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu ingrijire copil pana la 2 ani

Buna seara,
In cazul unei mamici care este in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani si care va trebui sa revina la serviciu in septembrie 2012, este obligatorie reintoarcerea?Din pacate imprejurarile o forteaza sa renunte la serviciu, prin urmare ce solutii ar avea?
Sa plece cu acordul partilor incepand de prima zi de cand ar fi trebuit sa revina la serviciu?
Sau demisie, dar acest lucru presupune inca 20 de zile lucratoare?
Sau concediu fara plata?
Somajul ar fi o solutie practica?
Presupun ca nici angajatorul nu ar avea ce sa-i propuna, fiind o firma mica, cu foarte putini angajati, dar totodata stiu ca angajatorul nu are voie sa concedieze salariata cel putin 6 luni de la reintoarcerea in serviciu.
Ideal ar fi o solutie care sa o avantajeze si pe ea...
Va multumesc mult pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 12:22, 23 August 2012
in contextul economic actual, ce inseamna "imprejurarile o forteaza sa renunte la serviciu"?!?! daca are alte surse de venit decat cele salariale, isi poate prezenta demisia in prima zi de revenire la serviciu. iar cum interesul angajatorului este sa plateasca mai putin, e posibil sa obtina "dispensa" pentru perioada de preaviz.
Persoana aflata in CCC la terminarea acestuia nu este obligata sa revina la locul de munca avut anterior intrarii in CCC .. prin urmare, la terminarea CCC are posibilitatea de a solicita incetarea raportului de munca fie cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.), fi eprin demisie (art.81 C.mun.)

Pentru somaj ar trebui ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile ...

”... dar totodata stiu ca angajatorul nu are voie sa concedieze salariata cel putin 6 luni de la reintoarcerea in serviciu.”
Airmatia este eronata , intrucat acest aspect este aplicabil numai persoanelor acre au intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010 si nu a OUG nr.148/2005.
In ultima situatie, angjatorul poate decide concedierea persoanei imediat dupa revenirea din CCC.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Inceperea serviciului dupa concediu de crestere copil uaurelya uaurelya buna ziua, am si eu mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog frumos: -sunt in concediu pt crestere copiltimp de 2 ani (din care mai am2 ... (vezi toată discuția)
Pot intrerupe cic gabitzu837 gabitzu837 in prezent sotia mea se afla in cic de 6 luni iar din anumite motive financiare am decis sa intru eu (sotul) in cic iar sotia sa reinceapa serviciul.sotia a ... (vezi toată discuția)