avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale plata accesorii impozit persoana juridica in faliment ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

plata accesorii impozit persoana juridica in faliment (insolventa)

Dacă o perosana juridică intră în faliment şi datorează restanţă la impozite şi taxe la primărie, şi implicit accesorii (dobânzi, penalităţi) este obligată să plătească pe lângă impozitul datorat şi accesoriile? Am înţeles că nu trebuie să plătească accesorii, doar impozitul pur şi simplu, dat părerile sunt împărţite. Vă rog să-mi spuneţi şi, dacă se poate şi,baza legală. Vă mulţumnesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:37, 1 Septembrie 2012
Consider ca in baza art.114 pct.(2 indice 7)din Codul de procedura fiscala,ordinea stingerii datoriilor pentru debitorii care se afla sub incidenta Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei,este cea prevazuta la art.115 pct.(3)din actul normativ de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce ordine se sting creantele fiscale? Ana Popescu Ana Popescu Este vorba despre un PFA care inregistreaza restante catre ANAF constand din creante fiscale principale cat si creante accesorii. In cazul in care se plateste ... (vezi toată discuția)
Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor nitmar nitmar Conform noului cod fiscal se sting mai intai creantele principale in ordinea vechimii si apoi accesoriile; dar daca anterior modificarilor din codul fiscal ... (vezi toată discuția)