avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat - 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat - 90 zile

As dori sa ma sfatuiasca cineva daca, as avea castig de cauza, la un proces verbal
de contraventie, respectiv, in seara de 30.08.2012, am fost oprit de un agent de politie, am avut 0.11 alc. in aerul expirat. Agentul a venit cu aparatul in mana fara sa observ desigilarea mustiucului in fata mea. Doresc sa aflu si daca agentul respectiv nu este de circulatie are voie sa-mi faca testul. Sau procesul verbal poate fi facut doar de un agent de circulatie sau si de un agent de politie fara a fi de circulatie?
Daca contest aceste fapte , voi avea castig de cauza ?
Agentul respectiv ,chiar daca nu este de la Serviciul Rutier, poate "sa-ti puna fiola".Iar daca dumneata n-ai observat desigilarea mustiucului inseamna ca probabil era de la cele 0.11g de alcool si de la faptul ca era seara.Scuza-ma ca am fost putin ironic.
Daca aveati dubii in privinta aparatului etilotest si dvstra considerati ca nu aveati alcoolemie puteti soliciata recoltarea probelor biologice,acum din pacate nu cred sa aveti castig de cauza in instanta.
ART. 192
(1) Conducătorului de autovehicul sau tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, i se reţine permisul de conducere dacă valoarea concentraţiei este de cel mult 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, eliberându-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, dacă nu doreşte recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în condiţiile stabilite la art. 194 alin. (1).
(2) Când conducătorul vehiculului solicită recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta va fi însoţit de poliţistul rutier la cea mai apropiată instituţie medicală autorizată sau instituţie medico-legală, iar după recoltare i se va elibera o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru cel mult 15 zile, a cărei valabilitate intră în vigoare la 24 de ore de la cea de-a doua recoltare de probe biologice.
Oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare aparat drager si recoltare probe sange adina constantin adina constantin buna ziua. am si eu o situatie la care am avut o solutionare surprinzatoare. prietenului meu i s-a solicitat de catre un singur politist sa faca proba cu ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Daca nu doresti probe biologice ti se ia permisul. daca doresti ti se ia 24 de ore + 15 zile. buna lege! ContSters184021 ContSters184021 0,00 mg/l este o concentratie de cel mult 0,40 mg/l... Deci, legal politistul retine orice permis de conducere (\"i se retine\") daca valoarea concentratiei ... (vezi toată discuția)