avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributii platite din indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributii platite din indemnizatie

Buna ziua
As dori sa stiu ce indemnizatie voi lua la un salar net de 2000 Ron pe luna cu varianta de a sta acasa un an .
1500 ron sau se scad si contributii ?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:26, 9 Septembrie 2012
Salariul net este acea suma de bani pe care o incaseaza un salariat dupa ce sunt scazute contributiile datorate.
Daca ati negociat un net de 2000 lei aceasta este suma de bani care o veti incasa lunar.
La calculul indemnizatiei sa va tine cont si de valoarea salariului al 13-lea daca este cazul, precum si de cea a tichetelor de masa in cazul in care beneficiati de acestea.
intrebarea era ce indemnizatie iau la acest salariu...stiu ca e 75% di media veniturilor pe ultimele 12 luni dar vroiam sa stiu daca se scade ceva contributii dupa suma ramasa adica 1500 Ron?
Indemnizatia de crestere copil nu se impoziteaza iar contributiile sociale se suporta de la buget.Asadar,daca ati optat pt. concediul de 1 an, indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
Nu se mai scade nimic dupa aplicarea procentului de 75%, dar repet, la calculul indemnizatiei nu se tine cont numai de salariul dvs. net ci de toate veniturile de natura salariala pe care le-ati obtinut in ultimile 12 luni, procentul aplicandu-se la media acelor venituri nete.

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in 2011-2012 si legislatia aplicabila bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua.as dori si eu sa stiu care este noua lege privind indemnizatia de crestere copil in prezent.sotia mea va naste in ianuarie 2012 si vroiam sa stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului Christi71 Christi71 Buna seara. Sotia mea nu lucreaza de 6 luni si este insarcinata in 2 luni. Daca platim taxele restante (pe 6 luni) catre stat si continuam sa le platim pana ce ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil oana_gh oana_gh Buna ziua! as dori sa stiu si eu care ar fi valoare indemnizatiei de crestere a copilului pentru un salariu net de 1350 (media pe ultimele 12 luni lucrate) si ... (vezi toată discuția)