avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema:
O societate infiintata in anul 2011( declarata ca fiind neplatitoare de TVA la infiintare)nu are activitate si nici salariati pana in luna august 2012.
Incepand cu august 2012 depune 010 cu luarea in evidenta a contributiilor la salarii .
Societatea doreste sa devina platitoare de TVA chiar daca nu atinge plafonul de 65000 euro.
Ce si unde trebuie sa depuna pentru a putea deveni platitoare de TVA.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:47, 10 Septembrie 2012
In ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795 din 2011 privind criteriile pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA sunt prevazute documentele necesare pentru efectuarea acestei inregistrari. Documentele se depun la organul fiscal competent teritorial de care apartine societatea.
La administratia financiara unde este inregistrata societatea se depun urmatoarele documente:
- declaratia 010
- anexa la cererea de inregistrare in scopuri de Tva (un pdf care se descarca de pe site ANAF) care se pepune si in format electronic (cd sau disketa)
- formular 098 (pdf inteligent)
- copii acte de identitate asociati
- cazier fiscal asociati
- o declaratie pe proprie raspundere ca societatea desfasoara activitate la sediu social (sau puncte de lucru)
- copie certificat constatator emis in temeiul art.17 - de autorizare a activitatilor desfasurate la sediu sau puncte de lucru
- dovada sediu (contract de comodat, inchiriere, etc)
Functie de administratie, este posibil sa va solicite si alte documente. Dupa depunerea dosarului, un inspector va face verificarea existentei sediului/punctului de lucru si va intocmi un proces verbal de cercetare la fata locului. Daca totul este ok cam in 5-10 zile va puteti ridica decizia de inregistrare in scopuri de tva.

Succes.
Trebuie dus ceva si la registrul comertului ?
Va multumesc pentru ajutor!
Nu
In completarea documentelor comunicate anterior, este posibil sa va fie solicitat si un extras de carte funciara in copie (unele organe fiscale il cer pentru a verifica daca cel cu care s-a incheiat contractul pentru spatiu este proprietarul de drept). Luati in calcul si aceasta probabilitate, este bine sa atasati si o copie dupa un astfel de extras CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva autohut autohut Buna ziua Am infiintat acum o saptamana un SRL cu 3 asociati si 3 administratori. Am optat sa fim platitori de TVA si sediul social este fara activitate. ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintate-acte inregistrare in scopuri de tva toanca toanca buna ziua, am infiintat o societate comerciala si doresc sa devin platitor de TVA. ce acte trebuie sa depun si unde? multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile am obtinutcui-ul de la Reg. Com. pentru o firma care s-a infiintat in februarie si trebuie sa obtin inregistrarea ca platitor de TVA. Intrebare: la ... (vezi toată discuția)