avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contracte leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contracte leasing

societatea noastra a derulat mai multe contracte de leasing, unele dintre ele fiind incheiate fiind transmisa proprietatea autovehiculelor, unul dintre ele chiar cu 8 ani in urma.
in prezent, pentru doua dintre aceste contracte care desi au fost achitate societatea de leasing nu vrea sa ne transmita proprietatea intrucat in contabilitatea lor figuram cu un debit destul de mare.
incercand o negociere cu acestia intrucat in contabilitatea noastra nu figureaza acest debit, efectuand un punctaj am descoperit ca acestia pentru contractul incheiat in urma cu 8 ani nu au inregistrat in evidenta lor contabila doua facturi emise de ei pe minus, la suma pe minus inscrisa in cele doua facturi calculand si penalitati de-a lungul timpului.
le-a transmis aceste doua facturi pe care noi le detinem in original, dar acestia nu vor sa le recunoasca intrucat nu s-ar fi incheiat cu acestia act aditional cu privire la acest aspect.
intrebare: care ar fi valoarea juridica a acestor doua facturi pe care societatea de leasing nu vrea sa le recunoasca desi sunt emise de ei, nu le-au inregistrat in contabilitate, dar spun ei, operatiunea respectiva trebuia consfintita printr-un act aditional la contract.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 10:58, 12 Septembrie 2012
In contabilitate facturile se inregistreaza si fara act aditional la contract.
De asemenea ei trebuiau sa le inregistreze din moment ce ei le-au emis, conform legii contabilitatii.
Inseamna ca ei au tinut o contabilitate neconforma cu ceea ce au facturat. Puteti sa-i notificati la conciliere si in notificare sa precizati ca veti sesiza garda financiara/anaf referitor la emiterea de facturi fiscale si neinregistrarea lor.
Din experieta va spun insa ca prin instanta veti rezolva litigiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile contract novatie adina_beb adina_beb Buna ziua Societatea la care lucrez a incheiat un contract de novatie cu o alta societate pentru un autoturism si nu stiu care sunt inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract pfa Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Cum se face reziliere unui contract de Pfa, daca persoana a depus cererea de incetarea a contractului de Pfa. (vezi toată discuția)