avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract voluntariat director economic???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract voluntariat director economic???

Buna seara,

Sunt directorul economic al unei Fundatii si de curand mi s-a propus sa semnez un contract de voluntariat pentru a exercita aceasta atributie, lucru pe care eu l-am refuzat, dar vreau sa imi argumentez raspunsul cu articole din Lege. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Mentionez ca eu am un contract cu ei pentru Director economic si un aditional la acesta de manager financiar. Deci oricum exista contract de munca, act aditional pentru aceasta functie si nu as avea cum sa spun ca de la o anumita data am facut sau fac asta voluntar. Voi considerati ca in lumea asta se poate sa existe functie de director economic neremunerat???
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
cristianamat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 21 Septembrie 2012
Voluntariatul este asemanator cu ceea ce facem noi zi de zi pe acest forum, stimate domn:).

Dar, iata ce am gasit aici:
Este interzis să se încheie contract de voluntariat în scopul de a evita încheierea unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestaţiilor respective

[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc....Voluntariat fac si eu pe diverse forumuri, dar nu muncesc minim 12 ore/zi si nu imi asum tot ceea ce isi asuma un director economic. Pe mine ma intereseaza daca nu cumva exista pe undeva prin legislatie mentionate activitatile care se pot desfasura in baza voluntariatului.

Un economist, spre exemplu nu poate semna un bilant contabil decat daca detine functia de diector economic sau contabil sef. Daca o luam pe firul logic a detine aceasta functie s-ar traduce a fi angajat pe aceasta functie, deci cele 2 functii nu ar putea fi indeplinite pe baza de contract de voluntariat.
Arfumentul il poate constitui chira actul normativ care reglementeaza voluntariatul ..
Legea nr.195/2001, art. 2. - În sensul prezentei legi:
a) voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială;
b) activitatea de interes public este activitatea desfăşurată în domenii cum sunt: asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele asemenea;
....

Din cate se observa pentru operatiuni financiar - contabile nu se poate incheia un contract de voluntariat.
Dupa mine, cel mai forte argument,il aveti oferit de Legea Contabilitatii (L82/91).Dar la fel de bine, nu poate sa va interzica cineva sa prestati activitati voluntare.Dar cine poate trai,(doar) din aceste activitati prestate.Sar putea ca fiscul, sa nu fie asa credul( chiar daca ati binevoi sa le acceptati).

Fiind vorba despre o activitate de voluntariat se aplica mai intai prevederile legii voluntariatului si apoi ale legii contabilitatii - unde nu se specifica asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? robitza78 robitza78 buna seara am si eu o intrebare ,daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? si daca da in anumite domenii sau ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat coquelicot coquelicot Buna ziua. Am fost angajata in urma cu doua luni de catre un spital in baza unui contract de voluntariat, se pare ca in lipsa altor optiuni disponibile. ... (vezi toată discuția)
Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)