avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire la serviciu din cm inainte de expirarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire la serviciu din cm inainte de expirarea concediului medical

Buna ziua,
Daca sunt in concediu medical 7 zile, dar ma simt mai bine si vreau sa ma intorc la serviciu cu 2 zile inainte (sa stau acasa 5 zile, nu 7), se poate? Ma vor ponta ca prezenta?
Va multumesc.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:47, 23 Septembrie 2012
Da,este posibil.Dar trebuie sa respectati prevederea art. 37(4)din Norme60/32./2006

(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul doreşte să îşi reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul prescriptor
Multumesc pt raspuns.
Daca medicul (persoana mai dificila) nu vrea sa schimbe certificatul medical, ce fac?
Nu are niciun motiv sa refuze,este legal si trebuie sa o faca!De altfel nu emite un alt formular de cm,ci modifica sub semnatura si parafa sa data de sfarsit a cm.Daca totusi va refuza,invocati articolul de lege despre care v-am vorbit(ii citati)posibil sa nu cunoasca legislatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere concediu medical Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Sunt in CM acordat de medicul specialist pentru 30 zile. Ma pot intoarce mai devreme la serviciu? colega de la HR mi-a spus ca odata ce a ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu medical mai devreme matei11 matei11 Buna ziua O salariata a avut 3 zile de concediu medical, dar dupa o zi a venit la lucru. Cum o pontez eu acum: dupa concediu medical sau ca venit mai repede ... (vezi toată discuția)
Cum este corect la plata zi lucrata vs zi concediu medical razvan_radu razvan_radu Buna ziua! Cum trebuie platit un salariat care pe data de 18.10 2012 a lucrat 9 ore (8 ore program normal si 1 ora suplimentar) apoi in aceeasi dupa amiaza ... (vezi toată discuția)