avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum transfer un dosar penal de la o judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cum transfer un dosar penal de la o judecatorie

As vrea sa transfer un dosar penal aflat la o judecatorie din judetul salaj la bucuresti cum procedez? motivul legitim e o banuiala de partinire din partea judacatorului
Imi spune si mie cum procedez?
Multumesc
Adresati o cerere de stramutare temeinic motivata la ICCJ.
Un dosar de orice natura nu se "transfera" pur si simplu, ci se solicita stramutarea acestuia. Art. 55 din Codul de Procedura Penala stabileste motivele pentru care se poate face o cerere de stramutare:
Temeiul stramutarii
Inalta Curte de Casatie si Justitie stramuta judecarea unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, in cazul in care, impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor, cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice ori cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul patru inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
In cursul judecatii stramutarea poate fi ceruta de partea interesata, de procuror sau de ministrul justitiei.
Trebuie sa motivati aceasta cerere adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa atasati inscrisuri, daca le detineti si sa mentionati daca sunt arestati in cauza.
Va trebui sa achitati o taxa judiciara de timbru in valuare de 1 leu si sa atasati un timbru judiciar in valoare de 0.15 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
Judecatorie bodeacrinela bodeacrinela cum poti cere schimbarea instantei de judecata daca ti se pare ca instanta unde se judeca procesul tau ar fi partinitoare? (vezi toată discuția)
Dr civil 4mona 4mona post schimba localitatea in care se desfasoara un proces civil (de 1 an de zile stagnat pe fond)? daca da, in ce conditii? multumesc (vezi toată discuția)