avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi vs responsabilitati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi vs responsabilitati

Buna ziua,

Nu stiu daca s-a mai dezbatut acest subiect, insa as fi interesata daca exista legiferat in vreun articol de lege ceva legat de respnsabilitati egale atata timp cat exercitarea drepturilor parintesti se face in comun.

Daca mergem pe logica sau bun simt, atata timp cat ambii parinti detin drepturi egale in ceea ce priveste cresterea si educarea minorului, ar trebui ca si responsabilitatile acestora sa fie ''la fel'' de egale.

Insa schimbarea noului cod civil in ceea ce priveste exercitarea drepturilor parintesti vine pe un fond balcanic impamantenit adanc, unde copilul continua sa fie crescut si educat practic de un unic parinte, dupa divort. Aceasta exercitare in comun a drepturilor parintesti are radacini in tari unde parintii sunt educati sa se implice in mod egal, unde simt si stiu ca trebuie sa o faca. In Romania insa, femeia creste copiii si barbatul pleaca la vanatoare. Asta este cultura noastra, iar aceste modificari in legislatie nu schimba nimic practic din conduita parintilor fata de minorul acestora.

Astept raspunsurile dvs pentru care va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Milady09 , utilizator 12:06, 25 Septembrie 2012
Atunci legea ar trebui sa fie DREAPTA, dna gi_jane2 si din start sa sanctioneze parintii care pleaca la vanatoare in schimbul unei implicari firesti in viata copilului pe care l-au procreat. Nu mai traim in epoca de piatra, iar ambii parinti au serviciu si indatoriri ce tin de sfera locului de munca. Timpul este acelasi pentru ambii parinti, iar castigurile materiale asemenea.

Faptul ca s-a impamantenit, iar legea certifica acest ''obicei'', ca unul dintre parinti sa fie implicat in activitatile zilnice ale copilului, iar altul nu, ci doar sa ''vegheze'', in schimb drepturile sunt egale, nu pare corect ... din punctul meu de vedere si cred, al multor alti parinti (mame sau tati) care percep adevarul in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori dinculeanudeliadenisa dinculeanudeliadenisa cum se castica custodia totala a copilului in varsta de 11 luni?tatal vrea copilul dar nu are nici conditii pentru intretinere (vezi toată discuția)
Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)