avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Ce inseamna confirmarea valabilitatii, legalitatii, ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Ce inseamna confirmarea valabilitatii, legalitatii, realitatii,?

Intr-o institutie publica au fost achizitionate direct echipamente mijloace fixe.Cei de la contabilitate solicita celor care folosesc aceste aparate sa semneze pe factura sub mentiunea ,,CONFIRMAM REALITATEA, VALABILITATEA SI LEGALITATEA,,( scrisa cu pixul de contabil ) . Nu mi se pare corect. La ce se refera aceasta mentiune.? la achizitie, la bani, sau la ce? Ce se intampla daca se semneaza de catre cel care a luat pe inventar aparatul ? Cine trebuie de fapt sa semneze? S-a spus ca este o conditie ca sa se faca plata la firmele respective.Este stipulat in vreo lege acest lucru? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: togheter , utilizator 21:23, 27 Septembrie 2012
Mentiunea "confirm oportunitatea, necesitatea realitatea, valabilitatea, legalitatea" este dreptul si obligatia legala a persoanelor carora li s-a creat prin act administrativ dreptul de acordare a vizei de control financiar preventiv in cadrul institutiei unde gestioneaza resursele bugetare alocate, prin stampila tip unica la nivelul institutiei si semnatura persoanei responsabile numita in acest sens si cu atributii prevazute in fisa postului.
Plata se efectueaza de catre institutie, Utilizatorul utilizeaza aparatul, nu are relatii financiar-contabile cu alte institutii din afara locului sau de munca. Totul este o mica micuta ilegalitate.
Multumesc mult pentru lamuriri. Macar am argumente daca nu vreau sa semnez mai departe alte facturi, mai ales ca se pregatesc stampile cu viza respectiva, cu numele celor ce utilizeaza echipamentele. In concluzie, trebuie sa semneze conducatorul institutiei sau contabilul pt. ca ei sunt ordonatori de credite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate viza "bun de plata" nana_dlc2 nana_dlc2 Buna ziua, va solicit ajutorul pentru urmatoarea problema: Aici la societatea unde lucrez, sunt Sef birou urmarire contracte reparatii . La inceputul fiecarei ... (vezi toată discuția)
Controlul financiar preventiv carasclaudiu carasclaudiu Conform legislatiei privind c.f.p.p. - O.G. nr. 119/1999 – privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv – art. 10 (3) ... (vezi toată discuția)
Registru cfp! Cornelliu Cornelliu Buna dimineata! Sunt functionar public, si am o nelamurire in ceea ce priveste aplicarea vizei CFP. Prin atributiunile din fisa postului am si primirea ... (vezi toată discuția)