avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe spectacole
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe spectacole

Buna ziua ,
daca doresc sa organizeu un turneu in tara cu o trupa de balerini din strainatate ,pe muzica scrisa de un compozitor rus sunt obligata sa platesc UCMR?
Taxele si impozilele sunt de 2%respectiv 5% sau difera in functie de judet printr-o hotarare a Consiliilor Locale.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lumi007 , utilizator 19:32, 1 Octombrie 2012
Buna ziua !
1.Da, in calitate de organizator al turneului , conform deciziei 365/2006- m.of.857/2006- (Metodologia privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publică şi remuneraţiile reprezentând drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere muzicale), titlul II: Comunicarea publică a operelor muzicale în scop lucrativ:
[ link extern ]

2. 2% in conformitate cu art 274, alin 2, litera a din codul fiscal :
2) Cota de impozit se determină după cum urmează:
a) în cazul unui spectacol de teatru, ca de exemplu o piesă de teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic sau altă manifestare muzicală, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competiţie sportivă internă sau internaţională, cota de impozit este egală cu 2%;
[ link extern ]




Va multumesc mult dar de taxa UCMR care ar trebui platita nu-mi puteti spune nimic?
Este vorba de muzica lui Sergei Prokofiev care a decedat in 1953.
Multumesc anticipat
Raspunsul este la punctul 1. In opinia mea trebuie sa platiti in calitate de organizator al turneului.(cotele procentuale sunt in Tabelul 1 de la titlul II - primul link pe care vi l-am dat).
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe aplicabile biletelor la un eveniment Sdragos Sdragos Buna ziua, as dori sa organizez impreuna cu alte 3 persoane fizice un eveniment (petrecere) cu acces pe baza de bilete pentru ~300 de persoane. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde si mie cineva? organizare spectacol gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului ... (vezi toată discuția)
Legislatie drepturi de autor pentru institutii publice de spectacole si concerte Hobitzi Hobitzi As dori sa aflu clar care este legislatia apicabila momentan institutiilor publice de spectacole(in special filarmonici),privind drepturile de ... (vezi toată discuția)