avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este indicat sa-mi dau demisia?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este indicat sa-mi dau demisia?

Buna ziua,
De astazi sunt in concediu prenatal. La servici nu o sa ma mai pot intoarce dupa concediul de crestere a copilului de 2 ani: cu siguranta angajatorul nu va mai vrea si nici eu nu mai sunt dispusa sa continui alaturi de ei in conditiile in care ultima perioada in care am fost la lucru a fost un cosmar.
Va rog ca imi spuneti: cand este indicat sa-mi dau demisia - cand se termina concediu post natal, inainte de a intra in concediul de crestere a copilului, sau dupa cei doi ani? Cum asi putea fi afectata in ambele cazuri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 13:49, 1 Octombrie 2012
1. Dupa ce se termina concediul de maternitate (sarcina si lauzie) veti intra in CCC.

2. Pe perioada concediului de maternitate si a CCC dvs. veti avea CIM suspendat adica veti fi tot salariata acelui angajator numai ca nu veti presta munca si nu veti primi salariu.

3. De ce sa demisionati acum? Asteptati sa se termine CCC si apoi veti hotari ce veti face.

4. Apoi nu e bine sa demisionati deoarece nu veti avea posibiluitatea sa beneficiati de indemnizatie de somaj (in cazul in care dupa CCC nu veti gasi un loc de munca).

5. Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

6. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

7. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.
Va multumesc! Si va doresc sa traiti mult si bine ca sa puteti ajuta in continuare toate persoanele care utilizeaza acest formul si pentru care dvs. aveti intotdeauna cele mai bune, complete si promte raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de maternitate kmi20 kmi20 Buna ziua,cum se calculeaza somajul dupa terminarea concediului de maternitate?Ce perioada voi beneficia de somaj daca am lucrat 2 ani inainte de a ramane in ... (vezi toată discuția)
Pot sa mai stau un an in concediu dupa terminarea perioadei de 2 ani de ccc? bernad_kinga bernad_kinga buna,am inteles ca exista o lege care se refera la primirea inca un an dupa cresterea copilului, dat de la primarie, sau primaria te poate trimite la somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie ccc montemonte70 montemonte70 Buna ziua mai sunt in prenatal pana pe 3 octombrie 2014 dupa care seful meu vrea sa imi incheie contractul pe perioada nedeterminata...pot sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)