avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... patrimoniu fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

patrimoniu fundatie

am iarasi o nelamurire,pentru fundatiile infiintate in baza legii 21, adica pana la intrarea in vigoare a OG 26/2000, care era cuantumul patrimoniului? Am citit si cautat pe net dar nu am gasit nimic referitor la asta. Vreau sa stiu daca o fundatie infiintata in baza acestei legi este "cumparata" si are un patrimoniu de 100 ron, la schimbarea actului constitutiv este nevoie si majorarea de patrimoniu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 26 Ianuarie 2009
Legea nr.21/1924 nu prevedea cat trebuia sa fie patrimoniul initial al unei fundatii ... odata cu intrarea in vigoare a OG nr.26/2000, acestor fundatii li se aplica, de la data intrarii in vigoare a ordonantei, regimul juridic prevazut de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate asociaþii înfiinþate la legea 21 din 1924 Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Intr-un proiect de hotărâre pricind înfiinţarea unui consiliul consultativ se menţionează faptul că ong-urile care fac parte din consiliu trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii/fundatii marxxl marxxl Vreau alaturi de cativa prieteni sa constituim o organizatie prin care sa invatam copii sa cante la intrument, vocal, teatru, practic cursuri de arta. Sub ce ... (vezi toată discuția)
Modificari consiliu director car Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Un CAR infiintat in anul 1999 in baza legii 21/1924 ,Leg 13/1972,deci cea de dinainte de aprobarea OG ... (vezi toată discuția)