avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

srl

srl nou infiintat cu activitate de comert trebuie sa se inregistreze la primarie si fisc daca deocamdata nu functioneaza sau numai dupa ce deschide punctul de lucru. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:11, 14 Octombrie 2012
NU
In acest caz aveti obligativitatea conform Codului de Procedura Fiscala de a inregistra societatea la fisc in termen de 30 de zile. Nu aveti cum depune declaratii daca nu sunteti inregistrat la Directia de Finante, chiar daca acestea vor fi pe 0 "zero".

Titlul IV - Inregistrarea fiscala si evidenta contabila si fiscala

Art. 72 - Obligatia de inregistrare fiscala

(1) Orice persoană sau entitate care este subiect într-un raport juridic fiscal se înregistrează fiscal primind un cod de identificare fiscală. Codul de identificare fiscală este:
a) pentru persoanele juridice, precum și pentru asocieri și alte entități fără personalitate juridică, cu excepția celor prevăzute la lit. b), codul de înregistrare fiscală atribuit de organul fiscal;
b) pentru comercianți, persoane fizice și juridice, precum și pentru alte entități care se înregistrează potrivit legii speciale la registrul comerțului, codul unic de înregistrare atribuit potrivit legii speciale;
c) pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, cu excepția celor prevăzute la lit. b), codul de înregistrare fiscală atribuit de organul fiscal;
d) pentru persoanele fizice, altele decât cele prevăzute la lit. c), codul numeric personal atribuit potrivit legii speciale;
e) pentru persoanele fizice care nu dețin cod numeric personal, numărul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal.
(2) În scopul administrării impozitului pe venit, în cazul persoanelor fizice care sunt contribuabili potrivit titlului III privind impozitul pe venit din Codul fiscal, codul de identificare fiscală este codul numeric personal.
(3) În cazul persoanelor sau al entităților prevăzute la alin.(1) lit. a), c) și e), atribuirea codului de identificare fiscală se face exclusiv de către organul fiscal din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pe baza declarației de înregistrare fiscală depuse de aceste persoane sau entități.
(4) Prin excepţie de la dispoziţiile art. 18 alin. (1), pentru contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. e), precum şi pentru contribuabilii nerezidenţi persoane juridice, care realizează numai venituri supuse regulilor de impunere la sursă, iar impozitul reţinut este final, atribuirea codului de identificare fiscală se poate face de organul fiscal, la solicitarea plătitorului de venit.
(5) Au obligația depunerii declarației de înregistrare fiscală și persoanele prevăzute la alin. (1) lit. d) și e) care au calitatea de angajator.
(6) Persoanele fizice care dețin cod numeric personal și sunt supuse impozitului pe venit se înregistrează fiscal la data depunerii primei declarații fiscale.
(7) Declarația de înregistrare fiscală se depune în termen de 30 de zile de la:
a) data înființării potrivit legii, în cazul persoanelor juridice, asocierilor și al altor entități fără personalitate juridică;
b) data eliberării actului legal de funcționare, data începerii activității, data obținerii primului venit sau dobândirii calității de angajator, după caz, în cazul persoanelor fizice.

(8) În scopul administrării creanțelor fiscale, organele fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală pot să înregistreze, din oficiu sau la cererea altei autorități care administrează creanțe fiscale, un subiect de drept fiscal care nu și-a îndeplinit obligația de înregistrare fiscală, potrivit legii.
(9) În cazurile prevăzute la alin. (4) și (8), atribuirea codului de identificare fiscală se face pe baza cererii depuse de solicitant, cu excepția cazului în care înregistrarea fiscală se efectuează din oficiu.

[ link extern ] /
Pe certificatul de inmatriculare exista si CUI
multumesc,deci trebuie sa ma duc la finante si sa ma inregistrez pt a obtine C.I. F. , la primarie mai trebuie sa merg?
V-ati uitat pe Certificatul emis de Reg. Comertului?

Colegul meu are dreptate, acolo trebuie sa fie inscriptionat si C.I.F. si atributul fiscal.

La primarie nu aveti de ce sa mergeti, decat daca deschideti punct de lucru care necesita vreun aviz de la aceasta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere nif- cod de identificare fiscala emanuel64 emanuel64 buna ziua ! am un prieten israelian care a cumparat in oct 2012 un apartament in bucuresti sect 1. i-a facut sotiei procura pentru a-l reprezenta eu fiind in ... (vezi toată discuția)
Mi se solicita nif desi am pasaport romanesc Cristinutza2017 Cristinutza2017 Am dubla cetatenie(romana si germana) si am pasaport romanesc. Vreau sa inregistrez la Anaf un contract de inchiriere in calitate de proprietar si mi se cere ... (vezi toată discuția)
D301 cu cif pentru aic seli seli Va rog sa imi spuneti cum procedez in situatia in care am o societate cu un cif pentru operatiuni interne si un cif pentru AIC, LIC . Am sa inregistrez AIC la ... (vezi toată discuția)