avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime in timpul CCC.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime in timpul CCC.

Buna ziua!
1.In timpul Concediului Crestere copil vechimea pe functie va ramane?
2.Daca in aceasta perioada fe functia pe care sunt au loc mai multe cresteri salariale, voi avea parte de ele la intoarcere sau voi reveni la grila de salarizare dinainte de CCC.
3. Daca doresc reinceperea serviciului inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului stiu ca voi primi un supliment de 500 lei.. daca doresc sa incep dar la o alta firma voi mai avea parte de acest supliment sau se aplica doar la intoarcerea in cadrul firmei unde eram cand am intrat in CCC.
Cel mai recent răspuns: GRV , utilizator 14:03, 18 Octombrie 2012
1. Perioada CCC constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

2. Potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

3. Acordarea stimulentului de insertie nu are legatura cu locul de munca unde veti realiza venituri supuse impozitului pe venit dupa revenirea din CCC inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an.
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela cu cate zile trebuie sa revii la locul de munca ca sa beneficiezi de stimulentul in val de 500 ron ? (vezi toată discuția)
Revenire cic, stimulent Dana87G Dana87G Angajatorul, la revenire din concediul de crestere copil 2 ani, este obligat sa ma primeasca pe aceeasi functie timp de 6luni sau de 12luni cat primesc ... (vezi toată discuția)
Reinceperea cim mai devreme de implinirea varstei de 2 ani anastasialuminita anastasialuminita Buna ziua, am o fetita care va implini 1 anisor in luna mai 2011,si as vrea sa incep serviciul mai devreme.(adica in luna mai 2011) cererea pentru ... (vezi toată discuția)