avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TUTELA MINORULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TUTELA MINORULUI

Buna ziua. Am o intrebare. am 34 ani,sunt casatorita de 10 ani cu sotul meu si avem impreuna o fetita de 7 ani. Daca as vrea sa divortezcare, care sunt procedurile ,copilu vreau sa l obtin si as vrea sa plec din tara cu tot cu fata, fiind asistent medical ,pot pleca cu contract in afara tarii. in cazul divortului , pt a putea pleca cu copilul din tara imi m ai trebuie si aprobarea tatalui?
Tin sa mentionez ca nu avem bunuri comune.
spune ti mi care sunt procedurile?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bucur mihaela , utilizator 20:11, 19 Octombrie 2012
copilul este audiabil . depinde ce va spune daca spune ca vrea la dvs nu e problema cu stabilirea domiciliului. insa custodia exclusiva se obtine fff greu si pentru motive foarte temeinice . pe custodie comuna aveti nevoie de acordul tatalui pentru orice plecare din tara.
fara avocat bun nu aveti nici o sansa , dupa parerea mea

Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc pentru timpul acordat. Este,intr adevar ,o problema delicata, e greu si pentru mine,daramite, pentru copil. Am vrut doar sa strang informatii ca sa stiu ce ma asteapta. Din pacate, am motive de divort, momentan nu plec din tara ,nici nu mi as dori momentan.
O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Alexandra Panta Alexandra Panta Buna seara am o problema ași vrea sa divorțat de soțul meu avem o fetita de 2 ani impreuna el are foarte mari probleme cu alcoolul e violent verbal si fizic ... (vezi toată discuția)
Despre divort Vlad Alina Vlad Alina Sunt maritata a doua oara cu fostul sot.In prima instanta am avut custodia comuna si eu tutela.De data aceasta copilu are 6 ani,problema este ca de fata cu ... (vezi toată discuția)
In ce conditii o mama poate pierde custodia copilului, in favoarea tatalui. alina-marcu alina-marcu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sunt casatorita de 5 ani, de 4 ani, exacat dupa nasterea copilului, sotul meu si-a schimbat total ... (vezi toată discuția)