avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura in format electronic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura in format electronic

Ati putea sa imi spuneti, e legal sa inregistrezi in contabilitate factura in format electronic? Se poate deduce TVA?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:45, 21 Octombrie 2012
Da, este legal. Acest tip de facturi este reglementat de legea nr. 148/2012 privind inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electronice.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
In completarea colegului meu, Lucian Huzum.

Legea 148/2012 prevede ca emiterea facturilor de catre o persoana fizica sau juridica se face in una dintre urmatoarele doua modalitati, la alegerea exclusiva a emitentului: in forma electronica sau pe suport hartie. Pentru a-si schimba modalitatea de emitere a facturilor, emitentul trebuie sa notifice Ministerul Finantelor Publice.

:)
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare prin email ? feketegy feketegy Buna, Sunt administratorul unei firme de web development, majoritatea clientiilor sunt din strainatate. Pana acum am trimis facturi in format PDF generat in ... (vezi toată discuția)
Facturare digitala georgeariton georgeariton Sora mea a avut PFA, ea factura exclusiv pe hartie cu stampila si tot pachetul \\"legal\\". Intrebarea mea e directa: Se poate inlocui acest sistem (oarecum ... (vezi toată discuția)
Regimul facturilor gbsimion gbsimion DACA O FACTURA SCRISA LA CALCULATOR NU ESTE SEMNATA NICI STAMPILATA SE INREGISTREAZA IN CONTABILITATE>DACA NU CARE ESTE ART> (vezi toată discuția)