avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere bunuri in apartament
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere bunuri in apartament

Sa va prezint pe scurt ce am patit.

Eu locuiesc impreuna cu prietena mea intr-un apartament in chirie. Intr-o dimineata a sunat un prieten la usa (il cunosc de foarte multi ani , am locuit in primul an de facultate impreuna , acum sunt in anul 3 ) , prietena i-a deschis usa recunoscandu-l pentru ca ne mai vizitam destul de des , el locuia tot intr-o chirie la o strada de mine. A intrat in casa , era in talpile goale si foarte speriat de ce a patit , pe scurt mi-a povestit ca de la ora 2 noaptea se tot plimba prin oras , ca a fost hipnotizat de asa zisa iubita lui care a trait prin el tot ce a facut si a umblat el toata noaptea . Eu si prietana ne uitam cam ciudat la el crezand ca a luat-o razna dar ne-am schimbat parerea cand ne-a spus ca nu a mai dormit de peste 40 de ore si ca e foarte obosit si ca nu mai are cheile de la ap lui , atunci l-am lasat sa doarma la noi in apartament noi plecand la scoala . Cand m-am intors de la scoala mi-am gasit apartamentul distrus complet si aici ma refer la foarte multa dezordine sare pe jos si inundatie , pereti stropiti cabluri internet televizor taiate interfon rupt , pc televizor haine vase si tot ce a prins aruncate pe geam de la et 3 S.A . Am iesit repede din apartament cand am vazut din pragul usi apartamentul am inchis usa dupa mine si am sunat la politie , au venit cu jandarmeria l-au scos afara cu greu pentru ca nu vroia sa iese si l-au dus la spital si mai apoi la spitalul de nebuni ( s-a ales cu dosar penal pt distrugere de bunuri ) . Am sunat-o pe maicasa ea fiind plecata in italia si i-am povestit i-am cerut o anumita suma de bani ca sa imi retrag plangerea si sa se scape de dosar dar de 3 sapt ma tot lungeste si se pare ca nu prea vrea sa ne plateasca. Adaug ca el e la spitalul de psihiatrie internat pentru 2-3 luni si apoi tratament 2 ani . M-am hotarat sa actionez in instanta pt recuperarea banilor , dar din cate am inteles maicasa si-a rezolvat o chitanta de acolo cum ca nu era constient de ce a facut si sa scape de acuzarea penala , aici scapa si de platit prejudiciul cauzat ???
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
StrKe, utilizator
Cel mai recent răspuns: StrKe , utilizator 01:18, 25 Octombrie 2012
tutore , aici ma refeream la cel care il intretine , adica mama lui . si da e major
si daca a fost declarat fara discernamant , tot nu exista o lege sau ceva prin care el e obilgat sa-mi plateasca despagubiri ?
Daca este major raspunde pentru faptele sale.

Daca are probleme de discernamant si are numit un tutore de catre autoritatile competenta, atunci putem vorbi de raspunderea unui tutore.

Faptul ca o persoana majora (peste 18 ani) se afla inca in intretinerea din punct de vedere financiar, al parintilor sai, nu putem vorbi de un tutore.
Daca se dovedeste printr-o expertiza medico-legala ca nu a avut discernamant raportat la fapta de care este acuzat, atunci nu poate fi obligat nici la plata unor daune.

Asa cum v-am spus mai sus, ramane calea unei actiuni civile... dar, problema este: impotriva cui va indreptati cu actiunea civila????????/
nu-mi este foarte clar " impotriva cui va indreptati actiunea civila" presupun ca impotriva lui a baiatului pentru ca asupra mamei nu am cum ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face fanny000 fanny000 Buna seara, sunt asistent medical si acum 2 zile am primit pumni in cap de la un pacient cu tulburări de personalitate in timpul serviciului (vezi toată discuția)
Buna ziua, prietenul meu a fost la o petrecere la care a fost ... anisss03 anisss03 buna ziua, prietenul meu a fost la o petrecere la care a fost invitat. party-ul a avut loc într-un apartament închiriat. majoritatea persoanelor sunt minori. ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un dosar de distrugere ContSters360604 ContSters360604 Buna ziua ! Vreau sa va explic intai speta cu care ma confrunt. Astazi mi-am gasit masina zgaraiata pe toata partea dreapta, autoturism proprietate personala, ... (vezi toată discuția)