avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

buna ziua,bunica e dec de 2 anii au mai ramas ca mostenitorii de drept bunicul si 2 fice..una nu vrea sa deschida succesiunea pana nu moare bunicul,eu ca nepoata locuiesc cu bunicul si al ingrijesc,poate in vreun fel sa imi lase casa sau o parte din teren fara a face succ?pamantul 2500mp + 7500mp in camp e al bunicului de la parintii sai,doar casa a facut-o cu bunica ..ce imi poate lasa bunicul si unde trebuie sa merg ?am fost la notar si a zis ca pamantul poate sal dea pe tot,ce acte si ce demersuri trebuiesc facute/VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:20, 27 Octombrie 2012
Tot ce este bun propriu al bunicului poate sa vi l lase...fie prin donatie, scutita de impozit, insa la deces cele doua fiice pot cere reductiunea pt incalcarea rezervei succesorale, fie prin testament , cost redus, insa si acesta este supus reductiunii, sau prin contract de vanzare cumparare insa pretul sa ie real serios si sa se dovedeasca a fi dat altfel va fi o donatie deghizata, sau un contract de intretinere in care ambele fiice ale bunicului sa consimta la instrainare si atunci nu va fi supus reductiunii.
Pt aceasta, in afara de testament, va trebuie cadastru si intabulare pe bunuri imobile , certificate fiscale adeverinta de la primarie ca nu e arendat sau este arendat pamantul, caz in care daca faceti vanzare, arendasul are drept de preemptiune.
Toate actele de mai sus se fac autentice la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Casa bunicilor moniqe moniqe Bunicii mei au 4 copii dintre care unul a decedat, mai exact mama mea, acum bunici vor sa imi lase mie casa, cum se poate proceda? trebuie neaparat act ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)