avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere CIM

Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 10:06, 30 Octombrie 2012
Eu nu suspend contractul, doar il pontez nemotivat pe absent.
IGHI a scris:

........
Suspendarea contractului individual de munca in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin Regulamentul intern, pentru absente al caror caracter nemotivat a fost dovedit, se inregistreaza in registrul de evidenta a salariatilor (ReviSal) in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. ......



Unde exista reglementat aceasta obligativitate a suspendarii c.i.m. pentru absente nemotivate? ... art.51 alin.2 C.mun. contine o norma dispozitiva si nu una imperativa.
Eu am facut convocarea pt alta abatere, nu pentru absentarea nemotivata de la locul de munca. Din momentul in care a fost facut referatul si pana la data convocarii pentru cercetarea disciplinara, salariatul a absentat nemoticat. Cum procedez? Fac o alta cercetare disciplinara pentru aceste absente nemotivate?
Asteptati ziua cercetarii. Daca salariatul nu se prezinta la cercetare, il puteti sanctiona fara efectuarea cercetarii (inclusiv cu desfacerea c.i.m.).
Daca se prezinta la convocare, faceti-i alta convocare pentru absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat la lucru si este nemotivat, conducerea a declasant procedura de cercetare disciplinara a ... (vezi toată discuția)