avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor ! Cesionare firma !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor ! Cesionare firma !

Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au semnat ca au luat la cunostiinta situatia financiar contabila a societatii si ca preiau atat activul cat si pasivul societatii. Dupa aproape 4 luni, Credit EuropeBank ne-a pus mesaj pe conturile personale, mie si fostului asociat. El avea 25% din societate. Ce ma sfatuiti sa fac ? Cum poate fostul meu asociat sa faca ptr a-si ridica mesajul de pe cont? In ce limita raspunde el?
Va rog, ajutati-ma! #-o
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:40, 1 Februarie 2009
Incercati sa aflati care este motivul acestei masuri.vorbiti si cu banca si cu actualul actionar/actionari...
daca spuneti ca banca a fost de acord cu cesiunea, ramane sa verificati ce s-a intamplat efectiv.Cum a fost redactat contractul de cesiune...de acolo trebuie sa porniti...

daca nu reusiti pe cale amiabila, ganditi-va foarte serios sa actionati, impotriva masurii bancii cel putin si impotriva societatii cu noii actionari...
sunt numai presupuneri...

av. Ileana Schwarz
Multumesc ! Asta am sa fac! Voi vb cu banca!
Iar in contractul de cesiune si anexe, scrie clar ca li s-a adus la cunostiinta situatia firmei noilor actionari si faptul ca preiau tot patrimoniu societatii!
Eu sunt nedumerit cu BO lasate ca garantie la banci ! Specific ca nu au fost completate si verso, la girant!
Si nici nu am semnat un contract de fidejisiune (BRD a introdus recent asa ceva).

Poate sa se lege de chestia cu BO ?
Ce pot sa fac in acest caz ? :(
aveti nevoie de avocat...
pentru mine tot ce ati povestit...ma pune pe ganduri...chiar daca spune ca a preluat patrimoniul..nu inseamna in mod explicit ca si-a sumat si obligatii de care...nu a avut cunostinta si care s-au nascut inainte de cesiune...mare atentie...de aceea va explicam ca este foarte importanta redactarea contractului de cesiune...


av. Ileana Schwarz
Multam mult pentru sfaturi !
#-o ma doare capul !
Inainte de o cesiune este bine sa se faca o expertiza si o evaluare a societatii.Noii asociati poate nici nu stiu ce inseamna patrimoniu, sunt n.patroni in tara asta care habar n-au!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma ! ajutor ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)