avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere autoturism

Buna,in urma cu 2 ani am vindut o masina Dacia la o persoana fizica intelegindu-ne ca el sa radieze auoturismul ceea ce nu a facut ,iar acum eu am primit somatie de la taxe si impozite pentru 0 suma de bani ceea ce nu prea mi-a convenit.Care sunt demersurile pe care trebuie sa lefac eu pentru a radia masina de pe numele meu. Va multumesc.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: pavelticu , utilizator 20:40, 22 Noiembrie 2012
Nu ati precizat concret daca ati incheiat contract de vanzare cumpare legal ?
Daca detineti document legal,initial,incercati sa contactati cumparatorul pentru a finaliza formalitatile
In cazul in care cumparatorul refuza sa transcrie dreptul de proprietate, este necesar sa va adresati instantei de judecata competente.
Daca prin hotararea judecatoreasca se constata transferul de proprietate, se poate solicita radierea din evidentele dvs fiscale.
Daca prin hotararea judecatoreasca se dispune radierea, urmeaza sa depuneti la SPR local
urmatoarele documente:
- cerere;
- fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare;
- hotararea judecatoreasca ramasa definitiva care atesta ca vehiculul a fost instrainat;
- trei exemplate completate ale certificatului de radiere;
- actul de identitate in original si copie.
In baza documentelor depuse la SPR,urmeaza sa vi se elibereze un certificat de radiere in baza caruia se radiaza din evidenta dvs fiscala autoturismul.,dupa achitarea tuturor obligatiilor aferente acestuia



Totul a fost la buna intelegere dar a uitat sa-l mai radieze,dar sper sa nu ajung pina in instanta de judecata .Daca preiau eu totul pentru radiere ce trbuie sa fac sa-mi radiez autoturismul dupa 2 ani de zile?Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte rebel2000 rebel2000 Cum pot radia o masina instrainata,sau cum il pot determina pe cel ce o detine in prezent sa si-o inmatriculeze pe numele lui?Eu nu mai detin nici-un act si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din circulatie unei autoturism fãră acte Bordas Anisoara Bordas Anisoara Cum pot scoate (radia) o mașină Dacia 1300 anul 1989 din circulatie care a fost vîndut în 2007 cu toate actele.Masina este pe numele soțului meu.Avem doar ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism pentru dezmembrare danv74 danv74 Detin un autoturism Cielo; este inmatriculat pe numele meu, dar nu-l mai folosesc. Un cunoscut m-a rugat sa il vind lui, pentru piese de schimb. Vad doua ... (vezi toată discuția)