avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare economist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare economist

In institutia publica X postul de economist este unic.
In prezent postul de economist este vacant prin plecarea economistului.In fisa post avea resurse umane si contabilitate.
S-a scos postul de economist la concurs.In institutie nu exista persoana care sa-i delegam atributiile de economist. Este o institutie cu numar mic de angajati.
Intrebare?
Pana la angajarea economistului in urma concursului cum se poate continua activitatea de contabilitate si resurse umane ale institutiei X
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 26 Noiembrie 2012
INTOCMESTE ce contabilul este mentionat in fisa postulu in functie de ce intocmste aveti sau nu nevoie de economist.
Intr-o institutia publica cu personalitate juridica, cu numar mic de angajati, exista in organigrama institutie un post unic de economist. Postul a devenit vacant si a fost scos la concurs.
nu avem un alt post in unitate care sa-i delegam atributiile economistului.
Intrebare:
Pana la angajarea pe postul de economist(ian.2013), cum se poate continua activitatea financiar-contabila a institutiei publice.
Ce variante sunt?
Pentru a delega atributiile unui economist unei persoane ar trebui ca aceasta sa aiba studii superioare economice , ceea ce o persoana angajata pe functia de contabil poate/sau nu avea .
Mesaj reeditat
@ olden

Organizarea si conducerea contabilitatii
Art. 10.

(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.

(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.

(3) Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

(4) Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine. In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.

(5) Institutiile publice la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte sau care nu au personal incadrat cu contract individual de munca, potrivit legii, pot incheia contracte de prestari de servicii, pentru conducerea contabilitatii si intocmirea situatiilor financiare trimestriale si anuale, cu societati comerciale de expertiza contabila sau cu persoane fizice autorizate, conform legii. Incheierea contractelor se face cu respectarea reglementarilor privind achizitiile publice de bunuri si servicii. Plata serviciilor respective se face din fonduri publice cu aceasta destinatie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil obligatoriu cu iulie 2008? Tataie Tataie Am inteles de la contabila mea ca este obligatoriu pt orice firma sa aiba in grila de salariati un contabil. Exista vreo lege pe cale de promulgare care sa ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura bilant contabil akitadolf akitadolf Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna ... (vezi toată discuția)
Administrator si semnaturi documente dona77 dona77 Unele persoane mi-au spus ca administratorul (unui SRL) poate semna singur (fara existenta si a unui contabil) documentele contabile primare (registru casa, ... (vezi toată discuția)