avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru penal pe nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru penal pe nuda proprietate

O persoana fizica a cumparat nuda proprietate a unui imobil prin contract de vanzare cumparare. Uzufructul apartine unei alte persoane, fara a avea nicio legatura cu anterior mentionatul cumparator. Toate actele juridice au fost corect si legal inregistrate in CF.
Dupa un oarecare timp, proprietarul nudei proprietati comite o infractiune pentru care organul de cercetare penala dispune aplicarea sechestrului penal. In baza ordonantei procurorului sechestrul penal se noteaza in CF asupra intregului imobil, deci si asupra uzufructului. Plangerea uzufructuarului impotriva masurii asiguratorii este respinsa, desi aceasta masura ii afecteaza dreptul sau dobandit legal si inscris in CF. Se mai poate face ceva pana la solutionarea procesului penal?
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
dan1979b, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:10, 27 Noiembrie 2012
Sechestrul nu poate afecta în niciun fel dreptul uzufructuarului, aşa cum nici înstrăinarea nudei proprietăţi nu îl poate afecta.

Dreptul lui de uzufruct se păstrează intact. Sechestrul priveşte dreptul de proprietate al nudului proprietar. Se instituie sechestrul pe exact ceea ce are: nuda proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager adina09 adina09 buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate vs. uzufruct viager Pretorian Pretorian Buna ziua! Va rog sa imi spuneti mai in amanunt ce drepturi/obligatii au fiecare dintre cele doua pesoane: cea care detine nuda proprietate si cea care detine ... (vezi toată discuția)
Urgent!act vanzare teren fara semnatura uzufructuarului de drept -valabil? AncaPrincess AncaPrincess In 88 am cumparat de la bunica mea o casa. Eu am dobandit nuda proprietate, iar ea are drept de uzufruct viager( pe care si-l exercita). In 98 am vandut o ... (vezi toată discuția)