avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce fac in cazul unei concedieri colective daca nu am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce fac in cazul unei concedieri colective daca nu am reprezentanti ai salariatilor?

buna ziua,

Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea speta.

O societate care doreste sa faca o concediere colectiva nu are reprezentanti ai salariatilor si nu are nici sindicat.

Sunt obligati sa respecte prevederile art. 69 din codul Muncii, referitor la transmiterea unei notificari catre reprezentantii salariatilor si catre ITM, in vederea gasirii de metode de atenuare a efectelor concedierii sau de evitare a acesteia?
? In cazul in care nu am reprezentanti ai salariatilor si practic nu am catre cine sa transmit acea notificare, mai subzista obligatia de a transmite notificarea respectiva catre ITM?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

O dupa amiaza placuta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 7 Decembrie 2012
Codul Muncii instituie obligaţia angajatorului de a notifica inspectoratului teritorial de muncă proiectul de concediere colectivă, indiferent daca are sau nu reprezentanti ai salariatilor.


Multumesc pentru raspuns.
Dar, neavand reprezentanti ai salariatilor as putea scuti cele minim 15 zile (10 zile timpul reprezentantilor salariatilor de a formula obiectiuni, cereri, opinii etc si cele 5 zile in care angajatorul poate raspunde), corect?
Problema mea este ca incerc sa scurtez cat mai mult perioada in care trebuie sa indeplinesc toate obligatiile legale.
Eu am inteles ... care este numarul total de salariati si cati se doreste a fi concediati?
Sunt peste 10 salariati (probabil 12, nu este inca stabilit) dintr-un total de 83. Intra, in opinia mea, in cazul concedierii colective.
Intr-adevar, intra in categoria concedierilor colective ... parerea mea, este ca in acest acz - lipsa reprezentantilor sau a sindicatului - sa aduceti la cunostinta salariatilor acest lucru pentru a-si putea exprima punctul de vedere ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva loredanastiuca loredanastiuca Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Datorita dificultatilor economice, in sensul ca luna de luna suntem pe pierdere, conducerea societatii a hotarat sa trimita in somaj jumatate din ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii ce trebuie urmati de angajator in cazul concedierii colective? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti in cazul concedierii colective, dupa ce angajatorul a comunicat Notificarea privind concedierea colectiva ITM-ului ... (vezi toată discuția)