avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA LA INCASARE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA LA INCASARE

Buna seara,as vrea sa va prezint urmatorul caz:o farmacie A vinde medicamente compensate cu numerar catre diversi clienti,la sfarsitul lunii intocmeste factura catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate cu diferenta de suma de la compensarea medicamentelor vandute cu specificatia pe factura TVA la incasare;suma care ulterior va fi cesionata unui furnizor de medicamente B dar care nu aplica sistemul TVA la incasare.In contractul de cesiune se specifica ca acesta se face cu inclusiv cesiunea dreptului de rambursare a TVA conform art.30 din Codul de Procedura Fiscala,va putea colecta si deduce TVA-ul in acelasi timp?sau numai va colecta TVA-ul in momentul intocmirii contractului de cesiune,deoarece in ghid nu se specifica aceasta speta?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radu7705 , utilizator 14:54, 7 Decembrie 2012
in momenyul in care cesionezi creanta se considera ca ai incasat factra. deci platesti tva-ul de pe factura indiferent cu cat cesionezi creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie cesiune facturi maryah_maryah maryah_maryah buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru inregistrarea unei cesiuni. Situatia e in felul urmator: societatea noastra este o farmacie, am emis ... (vezi toată discuția)
Somatii de plata primite de la furnizorii de medicamente, in situatia acoperirii sumei totale datorate, cu contracte de cesiune incheiate cu casa asigurari sanatate , in favoarea furnizorilor. luciali luciali Buna ziua, Subiect: Somatii de plata primite de la furnizorii de medicamente, in situatia acoperirii sumei totale datorate, cu contracte de cesiune ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare ionut_conta ionut_conta Am urmatoarea nelamurire: Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b] 1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati 2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)