avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... decontare bilete transport/deplasare administrator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

decontare bilete transport/deplasare administrator

In cazul unui SRL cu administrator unic, fara angajati (si fara contract de angajare administrator), acesta isi poate deconta pe firma biletele de transport (cu mijloace de transport in comun, in lipsa unui autoturism personal sau de serviciu) pt calatoriile in interes de serviciu, din localitatea sediului in alta localitate din judet? (de ex, pt depuneri/ridicari de acte, relatia cu banca si alte institutii, etc..., din Rasnov in Brasov)

Daca se pot deconta, aceste cheltuieli ar fi si deductibile fiscal?
In contabilitate se pot inregistra in direct in baza biletelor/bonurilor de transport (tinand cont ca sunt ocazionale, putine), sau pe baza unei dispozitii de plata lunara, sau trebuie facut si un decont de cheltuieli ori ordin de deplasare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:14, 29 Ianuarie 2013
Se pot deconta si considera cheltuieli deductibile. Cel mai corect este ca administratorul sa intocmeasca decont de cheltuieli.
Buna ziua,

Inregistrarea decontului de cheltuieli fara avans se poate face direct prin casa (pe baza dispozitiei de plata) (624/625=5311) ?
Si cum este mai corect sa inregistrez decontul de cheltuieli de transport /deplasare pt societate: pe 625, sau 624?

Multumesc!
Buna seara.

Se poate inregistra cheltuiala direct prin casierie.
Ce achitati Dvs., aceasta inregistrati. Daca achitati cheltuieli de deplasare cont 625, daca achitati bilete de tren cont 624. Daca achitati contravaloarea carburantului inregistrati in cont 6022. Depinde de documentele pe care le aveti anexate la decont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare delegatie lilicu lilicu administratorul se deplaseaza la o intalnire de afaceri si depune urmatoarele : bonuri de carburant, taxa pod , ordin de deplasare stampilat de cealalta firma ... (vezi toată discuția)
Chelt deplasare andrei44 andrei44 Toate chelt cu deplasarea se pun in 625 ? Adica si masa servita (daca aduce factura) biletele de tren, de taxi, diurna si cazarea, c/v combustibilului consumat ... (vezi toată discuția)
Decont extern lilicu lilicu administratorul este in Germania in periaoda 01-25 ianuarie 2014 . Conform decontului a efectuat cheltuieli la dati diferite ,in total 100euro. Preda ... (vezi toată discuția)