avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic fara experienta iasi
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic fara experienta iasi

Buna ziua! Sunt absolventa a Facultatii de Drept, si acum urmez cursurile programului de masterat « Drept European ». As dori sa ma angajez ca jurist la o firma sau societate din Iasi pentru a ma putea inscrie in ccj (sa fiu sigura ca am o stagiatura terminata si dupa 5 ani de experienta sa dau la barou). Tinand cont ca nu am experienta in domeniu si nici relatii pentru a fi recomandata de cineva, imi este foarte greu sa imi gasesc un loc de munca. Imi poate recomanda careva cateva firme, societati, etc din Iasi care angajeaza juristi fara experienta sau pentru inceput sa fac doua luni de practica neplatita. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramonatoderascu , utilizator 19:17, 12 Decembrie 2012
Parerea mea este ca faceti o greaseala sa alegeti varianta de intrare in avocatura cu 5 ani vechime in profesia de consilier juridic. Daca doriti sa faceti cariera in avocatura dati examen direct la barou ca stagiar. Castigati si timp, sunteti si mai la curent cu materia de examen si aveti sanse mult mai mari.
Aveti foarte mare dreptate, urmeaza ca toamna viitoare sa dau examenul la barou dar in caz ca nu o sa il iau as vrea sa am un loc de munca in domeniul juridic.Timpul trece foarte repede si mi-as dori sa am experienta ca jurit.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
ramonatoderascu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce master sa aleg? jason jason Buna ziua! As dori cateva sfaturi referitoare la dilema mea :) In vara aceasta termin Dreptul (4 ani) si intentionez ca, dupa examenul de licenta sa dau ... (vezi toată discuția)
Job in domeniul juridic catalyna_pavel catalyna_pavel Cum pot obtine un job in cadrul unui cabinet/societati de avocatura? Mentionez ca sunt studenta la Drept, anul 2 (a doua facultate) si imi doresc foarte mult ... (vezi toată discuția)
In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte? ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la ... (vezi toată discuția)