avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 2 contracte de prestari servicii cu acelasi numar, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

2 contracte de prestari servicii cu acelasi numar, facturi emise pentru ambele

Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Societatea mea ofera servicii de dezvoltare web. Dintr-o eroare am ajuns sa am doua contracte cu acelasi numar (15), semnate cu clienti diferiti.
Mi-am dat seama de acest lucru prea tirziu, deja am facturi emise in baza ambelor contracte (toate cu "conform contract nr. 15", desi clientii carora le-am facturat sint diferiti).

Ce risc in aceasta situatie, si ce pot sa fac pentru a o remedia?

Va multumesc.
cc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Liana Cruceru , Avocat 16:41, 4 Februarie 2009
Nu puteti sa refvaceti cel de-al doilea contract?Factura se poate si ea modifica.
in cazul acestor contracte cum se tine evidenta?ex: am contr. nr 1/ian.2009 si nr. 1/feb.2009. este vreo problema ?....sau nr contractelor ar trebui sa mearga crescator indiferent de luna ,an?
E o decizie a fiecaruia, cum isi numeroteaza contractele, cu conditia sa respecte o ordine.
Sfatul meu este sa luati legatura cu clientii cu care ati incheiat al doilea contract (in cazul in care contractele au fost incheiate la date diferite), respectiv cu oricare din cei doi clienti (in cazul in care contractele au fost incheiate in aceeasi zi), sa le explicati eroarea si sa rectificati pe ambele exemplare originale ale contractului. Puteti adauga un "bis" dupa numarul 15, ca sa il diferentiati de primul contract. Dupa care faceti o adresa catre clientul respectiv in care il informati asupra faptului ca din eroare ati inscris in factura "conform contract nr. 15", in loc de "conform contract nr. 15 bis".
Cred ca este suficient.
Va multumesc pentru raspunsuri. In cazul in care rectific unul din cele 2 contracte, adaugind "bis", ce se intimpla cu facturile emise (pe care scrie "contravaloare servicii conform contract nr. 15")?
Banuiesc ca nu le pot rectifica si pe acestea - sau este posibil?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pe factura Mihai223 Mihai223 Am emis factura catre un client si am realizat ca e o greseala: toate datele firmei clientului sunt corecte, dar am trecut adresa gresita (ramanand tot adresa ... (vezi toată discuția)
Corectare factura officeagrhd officeagrhd Buna ziua In cazul in care o societate comerciala a emis o factura fiscala dar la denumirea produsului sau a serviciilor s-a produs o eroare, si anume s-a ... (vezi toată discuția)
Corectare numar factura pfa hyutt hyutt Buna, Sunt PFA (prestez servicii) si as dori sa stiu daca este legal sa corectez cu pixul numarul unei facturi emise catre un client (SRL). Intentionez ... (vezi toată discuția)