avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE SALAR
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE SALAR

A venit la noi la firma o poprire pe salar a unui salariat care a luat credit in 2005 in 2007 pentru ca nu a mai fost platit s-a considerat creditul scadent ( desi era pe 5 ani). intrebare este:
a) poate sa puna poprire pe salar un executor pentru o restanta mai veche de 3 ani , in conditiile in care nu se poate demonstra ca mi-au fost trimise notificari ( nu sunt cu confirmare de primire)
b) pot face o poprire a salarului cu o suma simbolica ex. 10 lei ? daca nu unde scrie cat e minim. maxim stiu ca e 1/3 din ceea ce depaseste jumatate din salarul minim pe tara...dar minim...scrie undeva cat e ?
Cel mai recent răspuns: radu7705 , utilizator 15:37, 13 Decembrie 2012
Daca dvs. sunteti angajatorul, nu va intereseaza daca s-au facut sau nu notificari impotriva angajatului; datoria dvs. ca angajator este sa puneti in executare titlul executoriu primit!

Ma indoiesc ca dvs. sunteti angajatorul... mai degraba inclin sa cred ca sunteti chiar cel in cauza.

Daca considerati ca nu este legala executarea puteti face contestatie la executare.

Daca sunteti intr-adevar angajatorul nu aveti calitatea de a face o astfel de actiune.
eu sunt cel in cauza ..insa tot eu fac si salariile. problema e daca executorul nu face un abuz . nu mi-a fost inmanata nicio hotarare judecatoreasca. DECI DACA NU ESTE HOTARARE NU ESTE NICI SUMA MINIMA DE PLATA. deci pot face poprire doar de 5 lei pe luna pe salar sau chiar 1 leu nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor LUCAT LUCAT Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează poprirea din salariu când se specifică "până la 1/3 din venitul lunar net"? a_camelia a_camelia Conform art 729 alin 1, lit b din Codul Civil salariile pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net. De ce se specifica termenul \"pana la ... (vezi toată discuția)