avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... circumstante atenuante,individualizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

circumstante atenuante,individualizare

faptul ca am loc de munca,in prezent sofer (fost cadru didactic,5 ani),ca am familie (un copil minor),ca am respectat conditiile suspendarii sub supraveghere,ca fac parte din grupa cursurilor organizate de catre centrul de probatiune ++ referate de la primarie,preot,vecini sunt circumsante atenuante?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:46, 28 Decembrie 2012
Conform art. 73-74 Cod Penal, urmatoarele imprejurari constituie circumstante atenuante:
a) depasirea limitelor legitimei aparari sau ale starii de necesitate;
b) savarsirea infractiunii sub stapinirea unei puternice tulburari sau emotii, determinata de o provocare din partea persoanei vatamate, produsa prin violenta, printr-o atingere grava a demnitatii persoanei sau prin alta actiune ilicita grava.

Urmatoarele imprejurari pot fi considerate circumstante atenuante:
a) conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii;
b) staruinta depusa de infractor pentru a inlatura rezultatul infractiunii sau a repara paguba pricinuita;
c) atitudinea infractorului dupa savarsirea infractiunii, rezultind din prezentarea sa in fata autoritatii, comportarea sincera in cursul procesului, inlesnirea descoperirii ori arestarii participantilor.

Imprejurarile enumerate in prezentul articol au caracter exemplificativ.
Trebuie sa tineti cont ca in caz de concurs între cauzele de agravare şi cauzele de atenuare, pedeapsa se stabileşte ţinându-se seama de circumstanţele agravante, de circumstanţele atenuante şi de starea de recidivă.
:offtopic:Interventie moderator.
De cate interventii mai aveti nevoie, ca sa intelegeti ca trebuie sa respectati Regulamentul de postare al forumului ( pct.3.3 din Regulament) ?
Topic circumstante atenunate- postat in 27.12.2012
pici80 a scris:

Faptul ca am loc de munca,ca nu am comis infractiuni in perioada de incercare,ca am familie,un referat bun din partea celor de la centrul de probatiune ca am respectat regulile,ca urmez cursurile organizate de ctre CP,organizate chiar pt infractori cei care au comis infractiuni in concurs,ca am muncit (6 ani cadru didactic) sunt in favoarea mea??.. trebuie sa obtin reducerea pedepsei de 3 ani 6 luni cu 6 luni ca sa am sanse pt supraveghere sau pt executarea in locul de munca
in fond nu am depus nici un act pt circumstantiere,individualizare..
am sansa sau o reducere a pedepsei cu 6 luni e foarte mult?
sunt cazuri cand in recurs reduc pedeapsa aplicata? sau oricum dc se reduc de obicei se reduc numai cu cateva luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa corinaruons corinaruons din cauza starii pe care o am, am uitat de fapt ce vroiam sa aflu: in ce consta impacarea cu familia victimei? (vezi toată discuția)
Va rog frumos ...care sunt circumstantele atenuante pe intelesul tuturor denysdeny70 denysdeny70 marti are fratele meu proces pt inselaciune art 123 , este casatorit are copil minor nu are antecedente penale , este angajat ,si a recunoscut vina , (vezi toată discuția)
Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)