avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... plata impozitului pe venitul din arenda sau pe terenul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

plata impozitului pe venitul din arenda sau pe terenul agricol?

Buna ziua,
Eu si mama mea avem o problema serioasa cu plata impozitului pe acest an. De aceea va rog sa ma ajutati sa o rezolv. Iata despre ce este vorba.
Societatea mea are un contract de arenda facut cu mama mea. In primavara am solicitat autoritatilor locale o adeverinta pentru APIA in vederea solicitarii subventiilor agricole pe suprafata. Functionara de la birou (Registrul Agricol) mi-a spus ca nu poate sa-mi elibereze acea adeverinta numai daca terenul agricol este trecut in Registrul Agricol pe societate. Ca urmare la cererea mea si a mamei mele a trecut terenul in Registrul Agrico pe societate si mi-a eliberat adeverinta. Dupa cateva luni, pentru ca nu dorea sa ramana cu datorii mama mea a mers la primarie si a intrebat daca are impozit de platit pentru acest an. Cei de acolo au spus ca da si ca urmare au trecut din nou terenul in Registrul Agricol de pe societate pe mama mea . Nu mi se pare in regula acest lucru mai ales ca la primavara ma voi lovi iarasi de problema eliberarii adeverintei. Mai mult, mama mea a primit de la ANAF o instiintare ca sa depuna declaratia pe venit. A depus-o si in urma depunerii ei a mai rezultat inca o suma de plata 16% din venitul generat de arenda. Acest lucru nu inseamna dubla impozitare?

:stunned:Ma poate indruma cineva ce sa fac? Va rog foarte mult!


O zi minunata

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Vic-viv , utilizator 15:38, 30 Decembrie 2012
Aveti aici un material care va explica modul de impozitare a veniturilor realizate din arenda www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc foatrte mult. In materialul la care m-ati indrumat este vorba despre modalitatile de plata a impozitului pe veniturile realizate din arenda. Am inteles asta. Durerea mea este insa ca mama a platit in acest an impozitul pe care il platea de obicei in fiecare an inainte sa-mi dea terenul in arenda, dar anul acesta a mai platit si impozitul pentru veniturile realizate din arenda, impozit rezultat in urma depunerii formularului 200 pentru veniturile realizare din arenda. Suprafetele de teren sunt aceleasi. Ma scuzati poate nu m-am exprimat corect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
Vic-viv, utilizator
Din ceea ce mi-ati spus mama dumneavoastra trebuie sa plateasca impozit pe terenul detinut in proprietate si impozit pe veniturile realizate din arendarea terenului.
Astfel, conform art. 256 alin. 1 Cod fiscal, orice persoana care are in proprietate teren situat in Romania datoreaza pentru acesta un impozit anual, deci va plati impozit pe terenul aflat in proprietatea domniei sale.
De asemenea, orice persoana care realizeaza venituri este obligata sa plateasca impozit (cu exceptiile de rigoare). Mama dumneavoastra realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor aflate in proprietatea domniei sale (terenul) si in acest sens are obligatia sa plateasca impozit pe veniturile realizate - art. 61 si urmatoarele Cod fiscal.

Va multumesc foarte mult! O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)
Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din arenda sanduana sanduana buna ziua! In luna noiembrie 2009 am incheiat un contract de arenda cu o societate agricola. Nu am stiut de obligativitatea mea, in calitate de arendator, de ... (vezi toată discuția)