avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal la plata cu cardul?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal la plata cu cardul?

Buna ziua! Am si eu o nedumerire. La plata unei facturi cu cardul trebuie emis si bon fiscal?Nu se dubleaza plata? Daca da cum il inregistrez in contabilitate? La casa sau la banca? multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:40, 4 Ianuarie 2013
O inregistrati ca plata prin banca intrucat operatiunile efectuate cu cardul bancar debiteaza sau crediteaza contul bancar.Bonul fiscal nu dubleaza plata.
si atunci bonul fiscal nu-l mai inregistrez?
Se emite si bon fiscal, pe langa bonul emis de POS. Pe bonul fiscal trebuie sa fie mentionata modalitatea de plata: numerar sau card. Daca pe bonul fiscal este facuta mentiunea "card" acesta nu va fi inregistrat in registrul de casa, deci nu se va inregistra nici venitul si nici TVA-ul. Si nici nu se vor dubla inregistrarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Emitere bon fiscal / bon pos / factura fiscala vasy_282828 vasy_282828 Am o masina pe firma cu contract de comodat.Am efectuat la un service auto o reparatie.Mi s-a emis factura fiscala,deviz si bon POS.Factura a fost emisa ... (vezi toată discuția)
Rugaminte gabrielabaran gabrielabaran rog si eu pe cineva avizat sa ma lumineze intr-o problema,din fericire nu sunt contabil:P,sunt inginer:D,dar m-au pus sa le fac contabilitatea primara,acum ... (vezi toată discuția)