avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul

Buna ziua,
Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se mentioneaza in revisal? daca da,cum? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 18 Ianuarie 2013
parerea mea e ca nu se trece in Revisal. In Revisal se trec doar modificarile care survin conf art 17(5) CM prin act aditional, hot jud. sau prin act normativ.
art.4 HG 500/2011
(2)Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)–g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.
art.3
(2)Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
......
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;

Scaderea salariului reprezinta o modificare a acetuia, care, ma gandesc eu, e realizata in urma unui act aditional.:)

Intrati pe Contract/Modificare , alegeti salariatul-apoi mergeti din butonul continuare pana ajungeti la salariu.:)
Reducerea salariului , in urma aplicarii unei sanctiuni disciplinare, se completeaza in REVISAL.
HG 500 spune ca se trec in Revisal doar modificarile care survin conf art 17(5) CM prin act aditional, hot jud. sau prin act normativ. Aici avem o decizie de sanctionare disciplinara a angajatului. Act unilateral al angajatorului. Nu e vorba nici de act aditional, nici de hot jud, si cu atat mai putin de act normativ.
Care e justificarea dvs?

ela david a scris:

Scaderea salariului reprezinta o modificare a acetuia, care, ma gandesc eu, e realizata in urma unui act aditional.:)



Sanctiunea disciplinara se face in baza unei decizii de sanctionare, nu este necesara intocmirea unui act aditional pentru ca nu este nevoie de acordul angajatului.

Revenind la subiectul discutiei, reducerea salariului de baza prin sanctionare disciplinara nu modifica salariul de baza negociat de parti, este temporara, de aceea consider ca nu se inregistreaza in Revisal...
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Sanctiune reducere salariu baza Viovas Viovas Buna ziua. Am un salariat care are salariul de baza minim pt studii medii(aplicam coeficientii din vechiul CCM) adica 840 lei. Pt o luna va primi ca sanctiune ... (vezi toată discuția)
Revisal MariaRamona MariaRamona In urma cercetarii disciplinare prealabile, un salariat a fost sanctionat cu diminuarea cu 10 % a salariului de baza. Decizia de sanctionare, care stabileste ... (vezi toată discuția)
Sanctiunile disciplinare se introdc sau nu in revisal isobelbella isobelbella sanctiunile disciplinare cu reducere salariu se introduc in revisal? (vezi toată discuția)