avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat pe viata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat pe viata

Se poate agrava situatia juritica a unui detinut condamnat pe viata ,daca acesta mai are fapte (ex.furturi,talharii) savarsite inaintea condamnarii pentru omor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:43, 25 Ianuarie 2013
O pedeapsa mai mare decat detentiunea pe viata nu exista. Pedeapsa cu moartea a fost abolita.
Eventual se va constata faptul că celelalte fapte sunt concurente cu infracţiunea de omor, pentru care aţi primit pedeapsa cu detenţiunea pe viaţă.În acest caz, poate avea loc contopirea pedepselor, dar tot pedeapsa cea mai grea se aplică , adică aceea pentru infracţiunea de omor, în cazul căreia v-a fost aplicată pedeapsa cu detenţiunea pe viaţă. NIci nu mai are mare importanţă , doar că şi pentru acele fapte făptuitorul trebuie să răspundă penal , dacă nu a intervenit prescripţia rîspunderii penale cumva .
rectific :
In timpul mandatului de detentie pe viata. a facut o infractiune.Este posibil in cazul unei condamnari sai fie sters tot ce a executat si sa inceapa mandatul de la capat?
Nu, pedeapsa care se va aplica pentru infracţunea săvârşită în timpul executării pedepsei , se va contopi cu pedeapsa anterioară, aplicându-se , dacă este cazul, un spor de până la 7 ani.Fracţiunea din pedeapsa anterioară care a fost deja executată, se va deduce , contopindu-se astfel doar restul neexcutat de pedeaspsă.Dar cum pedeapsa cea mai grea este detenţiunea pe viaţă, nu văd unde să se mai sporească.
Este rău că a făcut aşa ceva, fiindcă ar fi avut şanse mai mari la liberare condiţionată, în condiţiile art. 55 indice 1 din codul penal.
Indiferent ce va face va ramane la aceeasi pedeapsa.
De aceea cei condamnati pe viata se tin izolati mult timp.
Nu va incepe sa execute nimic de la capat dar va avea probleme la liberarea conditionata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 3 ani si 9 luni cu executare- cand ma pot reabilita ? tina_gemeni tina_gemeni cineva a executat 2 ani si 6 luni dintr-o pedeapsa de 3 ani si 9 luni. Cind se reabiliteaza si cum, ca sa se angajeze? (vezi toată discuția)
Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)