avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema legata de asigurarile de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema legata de asigurarile de sanatate

un salariat al unei s.a. din bucuresti solicita adeverinta de salariat si ordin de plata pt sanatate. nu ii este eliberata din reaua vointa a angajatorului. ce poate face salariatul, in conditiile in care el este deja internat si nu are documentele necesare ? a facut tot ce putea: a facut cerere la societate, reclamatie la itm, dar pana atunci cum poate sa isi rezolve probblema, pt ca cei de la spital solicita plata serviciilor medicale. as dori raspuns urgent
muktumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:33, 11 Februarie 2009
Nu pot sa cred asa ceva...cum nu vi s-a putut elibera o simpla adeverinta?!
Este obligatia angajatorului sa elibereze documente care sa ateste calitate dumneavoastra de salariat al unitatii si in consecinta si de asigurat.
In conformitate cu prevederile art 40 alin 2 din codului muncii:
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
.......
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
........
h) sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului;


aveti dreptate in tot ce spuneti dar iacata nu se poate#-o. am incercat si la casa de asigurari de sanatate si nu am primit nimic. spun ca nu e de competenta lor. ajutooor
Cei de la ITM trebuie sa va trimita un raspuns in termenul maxim de 30 de zile. de asemenea este bine ca cererea adresata societatii sa fie inregistrata si sa aveti si dumneavoastra numarul de inregistrare.
Si daca nu va ajuta cei de la ITM, aveti dreptul sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati ca angajatorul sa va elibereze actele respective. Fiind vorba de un litigiu de munca se judeca cu precadere si intaietate si este scutit de taxa de timbru si de timbru judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare angajator cons.star cons.star Ca angajat al unui SRL as dori sa stiu unde ma pot adresa pentru a verifica daca administratorul societatii plateste contributiile catre stat in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj amrita950 amrita950 Buna ziua, Am lucrat la o societate , iar in urma restrangerii de activitate am fost concediata. Aveam doar 11 luni lucrate la soc respectiva, dar inainte de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cardului european de sanatate ceass pentru persoane coasigurate sau fara venituri cyan cyan am o nelamurire legata de documentele necesare ptr obtinerea cardului european de sanatate CEASS. eu sunt asigurat ca si salariat, sotia este coasigurat ... (vezi toată discuția)