avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema financiara, reesalonarea creditului.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema financiara, reesalonarea creditului.

Buna ziua tuturor, va solicit sfatul intr-o problema financiara:
Sunt asociat 50% cu drept de administrator intr-o societate ce desfasoara activitate de productie.
Pentru a 3-a oara trebuie reesalonat creditul girat initial cu un utilaj din societatea si apartamentul mamei asociatului,credit luat cu 2 ani inainte ca eu sa intru in aceasta societate, ulterior la cea de 2-a reesalonare, ce coincide cu venirea mea in firma, pe langa cele 2 bunuri girate initial sau adaugat si cecurile avalizate de catre mine si asociat.
Acum,eu refuz sa semnez a 3-a reesalonarea a acestui credit din motive de neintelegere financiare grave intre mine si asociat.
Cum ma poate afecta financiar aceasta decizie? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
destinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: rrazvann , utilizator 10:21, 24 Ianuarie 2013
Nu se va face reesalonarea, creditul va ramane neplatit la scadenta, iar banca va initia procedura de executare silita a garantiilor depuse.
Garantiile se refera doar la bunurile girate initial de catre asociat sau si la bilet la ordin avalizat? Poate banca, prin semnarea bilet la ordin avalizat , sa execute bunuri negirate, ce imi apartin ?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
destinel, utilizator
In principiu, banca va solicita executarea garantiilor iar daca din vanzarea acestora nu se va acoperi creanta se va indrepta impotriva altor bunuri pe care societatea le are in patrimoniu sau incasari pe care le realizeaza.
Cu siguranta banca poate executa biletul la ordin avalizat, este si motivul pentru care l-a cerut ca garantie la reesalonare! Este ft. important, totusi, cand a fost facuta ultima reesalonare, cand a fost semnat BO, acesta este valabil 3 ani de la semnare (avalizare), daca nu este aproape de expirare, nu vad de ce va cere banca reinnoirea BO......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bilet la ordin florindansam florindansam Buna ziua ! Am facut un credit la banca pentru firma mea acum 3 ani si am girat cu imobilele proprietatea firmei,de anul trecut firma se afla in procedura de ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)