avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venit din inchiriere imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venit din inchiriere imobil

In cazul unei persoane, cu domiciliul de resedinta in Brasov, proprietara a unui imobil in Bucuresti, imobil inchiriat in baza unui contract de inchiriere intre beneficiar si proprietar, va rog sa imi spuneti, la sediul carei Directii Financiare trebuie declarat ( obtinere venit din chirie), si unde se plateste impozitul pe chiria obtinuta?
Daca trebuie declarat la Bucuresti,( unde este sediul imobilului,) se poate platii la Brasov, unde are resedinta proprietarul,sau trebuie declarat la Brasov?
cu multumiri
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 00:06, 24 Ianuarie 2013
Scuze,nu am citit suficient de atent si am dat un raspuns gresit.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Deci, posibilitatea ca plata sa se faca la Brasov, unde are domiciliul proprietarul, nu exista?
Aveti aici un ghid Anaf
[ link extern ]

Este un ghid mai vechi dar este destul de explicit.
Consultati si noile termene aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Veti declara si plati acolo unde aveti dvs domiciliul adica la Brasov .
In termen de 15 zile de la data incheierii contractului de inchirire trebuie sa declarati(declaratie 220) iar in urma acestei declaratii veti primi decizie de impunere.

:
Documente necesarepe care le veti anexa declaratiei:

- contractul de inchiriere – 3 exemplare ;

- copie carte/buletin identitate (proprietari şi chiriaşi) sau copia certificatului de inregistrare a societatii atunci cand inchirierea locuintei se face unei societati comerciale;

- dovada detinerii proprietatii(copie)

[ link extern ]

[ link extern ]
(chirie)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie, achitare obligatii fiscale proprietar PetrescuVlad PetrescuVlad Salut, Am o garsoniera si doresc sa o dau spre chirie legal. Din pacate, chiar si din ghidul realizat pe acest site nu prea am inteles mare lucru, decat de ... (vezi toată discuția)
Incetare plata impozit cedare folosinta bunuri sssew sssew Acum cateva luni am inchiriat un imobil pe care il am in proprietate unor chiriasi.Contractul este inregistrat la fisc si eu am platit impozitul aferent ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contracte din chirie teren pe persoana fizica - impozit pe profit xyz10092010 xyz10092010 Buna seara, Am urmatorul caz; 2 propietari al unui teren intravilan in jud. Tulcea pe care isi desfasoara activitatea diverse persoane fizice autorizate si ... (vezi toată discuția)