avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara - D390
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara - D390

In luna noiembrie am primit o factura de avans de la un partener extern din Germania. Avansul, pentru achizitia intracomunitara l-am declarat in D390 la luna noiembrie.
In luna decembrie are loc achizitia propriu-zisa. Factura venita in decembrie este cu valoare 0, deoarece avansul a fost de 100% si s-a stornat. Ce declar in decembrie in D390, sau altfel zis, mai declar ceva?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 12:54, 24 Ianuarie 2013
Plecand de la ideea ca intre Declaratia 390 si Declaratia 300 trebuie sa existe o corelatie in ceea ce priveste achizitiile intracomunitare, pentru luna decembrie nu mai trebuie sa depuneti Declaratia 390 daca aceasta este cu 0(zero).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)