avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei de proprietari

Buna ziua,am o nelamurire pe care vreau sa o clarific apeland la dvs.Socrul meu a avut un proces cu administratia blocului pe care desi a avut dovezi concrete de frauda nu l-a castigat.Prin urmare a fost propus la adunarea generala pentru postul de presedinte al asociatiei de locatari,votat,iar dupa 24 de ore desi nimeni nu a contestat nimic,inclusiv cei care se afla in comitet,demis,doar prin votul a 5-6 persoane din asociatie,pentru faptul ca a avut un proces cu ei.Exista o lege care sa denote acest fapt?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:29, 22 Octombrie 2013
Pai nu prea se poate.
Daca AG l-a ales, tot in AG trebuia schimbat....sau isi dadea singur demisia.
Dar sa fie demis de comitet....aiasta nu se poate.
Membrii comitetului nu au participat la AG cand a fost ales? De ce nu au spus acolo ca ar fi un motiv pentru care ei ar considera ca nu trebuie ales?

Ce s-a intamplat acolo e o prostie. El trebuie sa-si impuna punctul de vedere. Lasati trecutul si vedeti de prezent si viitor.
Procesul a fost, s-a terminat, nu mai are nicio importanta.

Probabil au de reglat chestiuni personale, dar asta nu trebuie sa afecteze activitatea de conducere a asociatiei.
Masura "demiterii" este abuziva si nu are temei legal
Daca socrul dvs are interesul real sa desfasoare activitatea si responsabilitatea de presedinte de asociatie de proprietari are dreptul sa conteste masura demiterii
Initial poate sesiza oficial serviciul specializat din primarie
Conditionat de concluziile serviciului din primarie si de reactia asociatiei de proprietari,poate contesta masura demiterii inclusiv in instanta
epigonii1 a scris:
...a fost propus la adunarea generala pentru postul de presedinte al asociatiei de locatari,votat,iar dupa 24 de ore desi nimeni nu a contestat nimic,inclusiv cei care se afla in comitet,demis,doar prin votul a 5-6 persoane din asociatie

Asadar adunarea generala intrunita in data de xx l-a ales presedinte.
Dupa 24 de ore ce s-a intamplat? S-a convocat din nou adunarea generala? A fost o reconvocare?
Daca a fost reconvocata legal adunarea generala dupa 24 de ore iar aceasta adunare generala a pus din nou la vot alegerea presedintelui, este in regula. Daca cei ce au votat impotriva presedintelui ales in urma cu 24 de ore sunt mai multi cu 4-5 persoane decat cei ce au votat pentru, hotararea este valabila.
Au ales si un alt presedinte cu aceasta ocazie?


Buna seara,nu,nu a fost convocata nici o adunare generala si nici macar nu am stiut pe cine au ales ca nou presedinte al asociatiei pana a doua zi de la demitere.Adunarea a fost formata din 5 sau 6 persoane NUMAI!!!Si intr-adevar la mijloc exista chestiuni personale care practic nu-si au rostul din moment ce doreste sa se dedice acestui ''post'',avand in vedere faptul ca este o adevarata harababura in acest bloc.Au prostul obicei de a discuta despre lege neavand habar de asta.
Pot sa fie 5-6 persoane care au fiecare mai multe imputerniciri din partea altor proprietari din condominiu. Aisbergul are 2/3 din marime in apa.

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Buna ziua este corect cum s a procedat in cazul cand un membru ... eugarizan eugarizan Buna ziua Este corect cum s a procedat in cazul cand un membru ales de adunarea generala in comitetul executiv sa fie inlocuit de restul membrilor ramasi pe ... (vezi toată discuția)