avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta de condamnare-cu executare sau cu suspendare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta de condamnare-cu executare sau cu suspendare?

Va rog explicati-mi ce inseamna asta = sentinta penala definitiva prin neapelare la data de 05.05.2009 :art 85 alin 1 din oug,condamna inculpatul la 1 an de inchisoare.In baza art 85 alin 2 din oug condamna acelasi inculpat la 1 an inchisoare.In baza art 86 alin 2 din oug condamna acelasi inculpat la 6 luni inchisoare.In baza art 33-34 cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 1 an inchisoare.In baza art 81,82 cod penal,suspenda conditionat executarea pedepseo,pe perioada de incercare de 3 ani.Trebuie sa faca inchisoare sau nu? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dia22 , utilizator 14:20, 28 Ianuarie 2013
Nu , este vorba despre aplicarea unei pedepse cu suspendarea executării pedepsei, rezultată din contopirea a 3 pedespe , pentru infracţiuni concurente.
Insemna ca:
- sentinta a ramas definitiva la data de 05.05.2009 prin neapelare-adica nu s-a exercitat calea de atac a apelului in termenul prevazut de lege,
-au fost aplicate 3 pedepse de 1 an, 1an si 6 luni, pentru 3 infractiuni ,
- au fost contopite pedepsele aplicate, pentru ca ele au fost concurente, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare, iar executarea acesteia a fost suspendata conditionat pe perioada unui termen de incercare de 3 ani ,deci cu alte cuvinte nu executa pedeapsa in regim de detentie,
-termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei rezultante aplicate ( 1an) la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform art 82 c.pen.- total 3 ani,
- termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii defintive a hotararii de condamnare, respectiv de la data de 05.05.2009,
- daca pe perioada termenul de incercare condamnatul nu savarseste o alta infractiune si si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in temeiul art 83 si 84 c.pen., acesta va fi reabilitat de drept.
multumesc mult.
orice persoana poate primi un numar nelimitat de condamnari cu suspendare, asa este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre reabilitare (serv.de probatiune) gabitzu1ro gabitzu1ro -------Nr.1-.In anul.23/11/2009.Soluţionare:Condamnă pe inculpatul V. C , fără antecedente penale, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu aplicarea art. 71, ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - lamurire decizie judecatoreasca lorelei86 lorelei86 \\"Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 litera a C.p. şi art. 76 alin. 1 litera d şi art. 3201 Cod. procedură penală ... (vezi toată discuția)
Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)