avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reluare activitate la o fundatie abandonata
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reluare activitate la o fundatie abandonata

O fundatie infiintata in anul 1992 care a avut suspendata activitatea din 2000 isi mai poate sa nu continua activitatea in 2013 si daca DA in ce conditii ?
Cum se poate verifica daca fundatia a fost desfiintata sau radiata de catre organele legale ?
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
rolex, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:46, 12 August 2013
Nu e corect folosit termenul de "activitate suspendata" la o fundatie. Ori a fost dizolvata/lichidata conform og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata, ori activitatea de acolo a fost abandonata total de catre cei care nu si-au mai dat deloc interesul.
Daca doriti sa continuati activitatea de acum, dupa ce atatia ani nu a fost depus bilantul la finante e riscant.
Mergeti la judecatorie si aflati informatii din registrul asociatiilor si fundatiilor despre starea respectivei fundatii sau cautati la adresa [ link extern ]
ACELASI LUCRU VREAU SA FAC SI EU...DAR EU AM INTRAT IN POSESIA DOSARULUI...E IN ORDINE DAR VREAU SA-I SCHIMB DOMENIU DE ACTIVITATE, MEMBRII....
Daca e FUNDATIE, si nu ASOCIATIE, atunci nu puteti ”schimba membrii” pentru ca fundatiile nu pot avea membri, si nu puteti modifica scopul fundatiei, decat in situatia exceptionala prevazuta expres de OG 26 / 2000. Daca e asociatie, adunarea generala poate decide modificarea scopului si obiectivelor, si se pot primi noi membri si poate inceta calitatea de membru pentru persoane care au fost fondatori sau au devenit ulterior membri etc, cu respectarea prevederilro OG 26 / 2000, Codului CIvil si statutului asociatiei. Insa, asa cum s-a precizat, daca in acesti ani asociatia nu a respectat obligatiile legale (tinerea in fiecare an a cel putin unei sedinte a Adunarii Generale, depunerea situatiilro financiare anuale etc. ) pot fi probleme mari si ar putea fi mai avantajoasa infiintarea unei noi asociatii decat ”reanimarea” celei vechi care in fapt nu a mai functionat conform legii si statutului ei, pentru ca legal nu putea fi ”suspendata”....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire fundatie Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Fundatia trebuie sa aiba si Adunare generala? sau doar consiliul director si cenzor? din consiliul director pot face parte [u]doar[/u] ... (vezi toată discuția)
Fundație cinzia cinzia Bună seara. Mă poate lămuri cineva dacă există posibilitatea ca dintr-un ONG să se poată transforma asociația respectivă într-o fundație? Dacă da, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fundatie O fundatie infiintata potrivit prevederilor Legii nr. 21/1924 isi mai poate inceta activitatea ca urmare a hotararii de dizolvare luate de adunarea generala? ... (vezi toată discuția)