avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... localizare telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

localizare telefon

Stie cineva cam cu ce precizie poti fi localizat cu ajutorul telefonului mobil? Adica se induca zona, gen "Piata Unirii" sau iti poate spune chiar si daca erai in dormitor cu telefonul sub perina. Sunt probleme daca de localizare daca ca de ex. stai la etajul 10 ? sau vor sti ca esti la etajul 10 si nu la parter?

Banuiesc ca avocatii care au lucrat in dosare de talharii, furturi de apartamente sau oriunde se fac localizari cu ajutorul telefoanelor mobile pot da detalii.
Cel mai recent răspuns: gpsmaps , utilizator 23:13, 6 Iunie 2013
In baza tehnicilor existente localizarea se poate realiza cu precizie
ynocentta a scris:

In baza tehnicilor existente localizarea se poate realiza cu precizie



Si cam ce fel de precizie este? 2D? 3D?
Localizarea telefonului mobil se poate face in functie de mai multe "elemente" tehnice. Cea mai exacta precizie de obtine doar cu ajutorul GPS-ului. GPS-ul telefonului poate furinza date cu o precizie si pana la 3m. Restul loclizarilor in functie de retea (prin triangulatie etc.) sunt foarte imprecise (uneori au abateri de peste 1km).

Pe piata exista numeroase aplicatii care folosesc aceasta "facilitate" a telefoanelor dotate cu GPS. Cele mai multe dintre ele au ca scop protectia impotriva furtului, localizarea fiind un element auxiliar.

In Romania a aparut de curand o aplicatie care localizeaza cu precizie un telefon mobil cu Android. www.viptrack.ro
Scopul este acela de a localiza telefonul pe care este instalata aceasta aplicatie de catre altcineva, in timp real, chiar daca telefonul se afla intr-o cladire si nu mai obtine date de la GPS (sunt furnizate cele de la usa pe unde a intrat).
Poti incerca aplicatia gratuit 2 saptamani. E utila pentru a iti face o idee despre posibilitatile de localizare cu GPS si precizia reala a GPS-ului de pe telefon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se poate cere localizarea telefonului mobil ? - in practica lapapucii lapapucii In practica, cam pentru ce gen de fapte se poate cere \\"localicarea telefonului mobil\\"? Banuiesc ca aceea localizare costa, si nu se ofera pt. fapte gen ... (vezi toată discuția)
Localizare telefon mobil Vulturudac Vulturudac buna ziua,e legal ca o persoana particulara neautorizata sa-mi localizeze telefonul mobil fara voia mea?este necesar sa instaleze program in telefonul meu pt a ... (vezi toată discuția)
Utilizarea unei aplicatii software pentru salvarea datelor este legala, in lumina legii 161/2003? tudor001 tudor001 Tocmai am lecturat continutul Legii 161/2003 privitoare la infractiunile informatice. La lit. E se specifica faptul ca \" Legea pedepseşte şi fapta \"de a ... (vezi toată discuția)