Buna seara,
Am o intrebare : In A.D.G. din vara s-a luat hotararea contorizarii individuale pentru gaze ,instalatia pana la usa proprietarului o plateste asociatie din bani de chirie a unei antene ,iar de la usa fiecare proprietar isi plateste lucrarea din casa . Acum cand au inceput demararea lucrarilor ,o parte dintre proprietari au inceput sa comenteze ca montarea unei noi instalatii este o "bomba" sa-i instige si pe ceilalti, mentionez ca lucrea este executata de o firma agreeata de DISTRIGAZ . S-a luat aceasta hotarare pentru ca pe perioda de iarna consumul este si de 3-4 ori mai mare decat vara ,blocul avand repartitoare de costuri .
Daca hotararea a fost luata in ADUNAREA GENERALA se poate anula ca urmare ca o parte din proprietarii care desi au fost la sedinta si atunci au votat iar acum nu mai sunt de acord ( ne fiind obligati sa-si monteze contor individual ) ?
cu multumirii C.I.
O instalatie de contorizare a gazului metan este o bomba pentru cei care consuma mult, iar cota lor o suporta si altii care consuma putin ...
Daca adunarea generala intrunita pentru aprobarea contorizarii a fost legal constituita, s-a votat pentru realizarea contorizarii, nu se mai poate schimba decat tot prin hotararea adunarii generale. Cine nu este de acord cu contorizarea sa nu o faca, inteleg ca nu sunt obligati sa isi monteze contor individual.
Astfel de "bombe" aduc o economie mare pentru unii care pleaca dimineata la serviciu si mai vin seara, in detrimentul celor care iarna inchid caloriferele si se incalzesc folosind gazul de la aragaz care este platit cu generozitate de toti, in cota - parte, indiferent ca au folosit aragazul sau nu.
Intr-adevar, noua instalatie de gaze este "bomba" pentru cei care se incalzeau cu aragazul. Vedeti cine sunt persoanele si cat plateau la caldura pana acum.
Oricum lucrarea odata demarata, nu se mai poate opri, iar cei care nu doresc contorizarea, vor plati la pausal diferenta de consum, ca la apometre sau repartitoare.
In opinia mea este nevoie de o noua convocare a Adunarii Generale pentru a putea fi revocat /modificat punctul votat anterior in hotararea adunarii generale "din vara".
Anularea unei hotarari a adunari generale se poate realiza in temeiul disp art 26 din L nr 230/2007 prin instanta de judecata
Executia lucrarii a fost dispusa in temeiul hotararii adunarii generale,astfel incat nu exista temei legal pentru eventuala intrerupere a contorizarii individuale