avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua. Trimit un mesaj din partea mamei....Dupa o vizita la CASA de PENSIE si un calcul facut de persoanele abilitate a aflat ca ar trebui sa iasa la pensie in anul 2011 luna septembrie, iar anticipat in anul 2014. Intrebarea mea este: daca a crescut 4 copii, acest lucru o poate ajuta sa iasa mai repede la pensie (anticipat)... MULTUMESC.....
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:14, 15 Februarie 2009
Daca mama dvs. a realizat stagiul complet de cotizare prevazut de Legea nr. 19/2000, pentru cei 4 copii nascuti si crescuti beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani.

Aceasta reducere nu poate fi cumulata cu o alta reducere prevazuta in Legea nr. 19/2000 sau in legi speciale iar varsta de pensionare redusa pentru nasterea si cresterea a 4 copii nu poate fi mai mica de 55 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul conditii speciale si ani crestere minori Ema10 Ema10 Buna ziua, Am o situatie un pic confuza privind decizia de pensionare si v-as ruga daca puteti sa imi dati un sfat. Am primit decizia de respingere a ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva aleator aleator mama mea a iesit la pensie pe caz de boala gradul 3 si are 32 ani munca.pe decizie scrie ca definitiv v-a iesi in 2014.intrebarea mea este daca poate iesi mai ... (vezi toată discuția)