avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA la achizitie auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA la achizitie auto

O societate a efectuat o achizitie intracomunitara in martie 2012 a unui autoturism BMW. Scopul achizitiei - vanzarea acestuia. Societatea a inregistrat autoturismul in cont 371 "Marfuri" si a aplicat taxarea inversa la factura. Pentru ca au fost diverse dificultati in realizarea vanzarii, autoturismul nu a fost vandut nici pana azi, dar nici nu a fost folosit de un alt salariat/ director/ asociat.
In aceste conditii, este necesara ajustarea TVA, si cum se face concret aceasta?
Presupunem, valoarea de intrere a auto = 30.000 euro, la cursul din data facturii. Masina este in continuare in cont 371.
Cel mai recent răspuns: Dimintei Irina Bucuresti , Contabil 12:03, 11 Februarie 2013
Daca la la sfarsitul anului, "apare in listele de inventariere", nu trebuie facuta nicio ajustare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa - operator de jocuri de noroc srl (activitate nepurtatoare de tva) stanciu.ana stanciu.ana Buna ziua, Suntem un SRL operator de jocuri de noroc si avem achizitii din UE pentru inchiriere de aparate de joc (slot machine). Ambele societati sunt ... (vezi toată discuția)
Problema colectare tva lipsuri inventar neimputabile mihaelah mihaelah Stimati domni, Prin bunavointa dumneavoastra permiteti-mi sa va solicit consilierea in rezolvarea urmatorului caz: Periodic societatea noastra efectueaza ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cata_1970 cata_1970 In anul 2012 m-am facut platitor de TVA si am facut o achizitie intracomunitara pentru care taxa pe valoarea adaugata nu a fost platita, fiind trecuta in ... (vezi toată discuția)