avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salarizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salarizare

Pnetru o persoana angajata cu contract de munca, cu 8 ore/ zi, dar care lucreaza de luni pana vineri doar 7 ore, dar mai lucreaza sambata 7 ore, cum se calculeaza salarul? Orele de sambata se considera ore suplimentare si se platesc cu 100%, in conditiile in care ziua de sambata nu se compenseaza cu zi libera? Sau se considera ore suplimentare doar ceea ce depaseste 40 ore/saptamana, respectiv 2 ore?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 09:24, 18 Februarie 2013
Voi ponta 2 ore suplimentare, iar pentru orele lucrate sambata angajatul primeste un procent in plus?
Orele prestate in timpul repausului saptamanal nu sunt ore suplimentare. Nu confundati munca suplimentara cu munca in timpul repausului saptamanal.

Codul muncii:

Art. 120. - (1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.

Art. 137. - (1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Nu scrie nicaieri in lege care este cuantumul sporului acordat pentru prestarea muncii in timpul repausului saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare ContSters266914 ContSters266914 Daca un profesor are ore atat sambata cat si duminica cum sunt acestea considerate,ore suplimentare?:-/ si repaosul saptamanal care trebuie acestora cum si ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara dijmarescu dijmarescu Buna ziua Am urmatoarea situatie O societate/regie , de pilda Compania Apa, are o spartura si este nevoita sa cheme salariati de acasa dupa orele de program ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)