avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare autovehicul firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare autovehicul firma

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti in cat timp se amortizeaza un autoturism (pt transportul la-de la serviciu dat in folosinta unui angajat) in contabilitatea firmei. Concret: un autoturism achizitionat de catre firma in iunie 2008 cu 31000 lei (tva inclus) este amortizat, respectiv cu cat poate fi vandut de catre firma?
Multumesc anticipat pentru un raspuns in cel mai scurt timp posibil.
Cel mai recent răspuns: ContSters265634 , utilizator 13:22, 21 Februarie 2013
Buna ziua,
Depinde cum s-a achizitionat autoturismul,daca autoturismul este achizitionat in leasing se trece perioada de amortizare atat cat este si contractul de leasing,adica in general se face pe 36 sau 48 de luni. Daca nu este in leasing atunci de obicei in practica se alege perioada de 4 ani.Amortizarea se calculeaza pentru valoarea fara TVA.Din ce scrieti dvs daca autoturismul a fost achizitionat in 2008 si s-a trecut ca si perioada de amortizare 4 ani atunci da autoturismul a fost amortizat integral si se poate vinde cu ce valoare doriti.Unii considera ca vanzarea unui autoturism amortizat integral nu poate fi vandut sub pretul pietei,dar aici deja intervine o evaluare a autoturismului de catre un evaluator acreditat.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina din venitul pfa busnatuvasilica busnatuvasilica Buna Vreau sa achizitionez o masina din venitul PFA.Am inteles ca se amortizeaza in 4-6 ani dar valoarea ei se scade din venitul anului fiscal in derulare ... (vezi toată discuția)
Finalitate leasing simomagda simomagda Un mijloc fix a fost amortizat integral pe perioada leasing-ului .La data finalizarii leasing-ului valoarea din contabilitate este 0.In aceste conditii cum se ... (vezi toată discuția)
Înfiinþare "persoanã autorizatã" (profesie liberalã) TheoDillmann TheoDillmann Bună ziua, Am antamat astăzi înregistrarea la ANAF ca traducător autorizat, depunând formularele 070 şi 220. Cam peste o săptămână voi primi un ... (vezi toată discuția)